Uit BRIEVEN van lezers

Koos Tak Omdat uw redacteur Rop Zoutberg voor zijn stuk 'Dat typisch Hollandse onvermogen van Koos Tak' (Trouw, zaterdag 10 juni) niet de moeite nam om bij ondergetekende wat feiten na te trekken, wordt de lezertjes van Trouw onthouden dat onze serie 'De eenzame oorlog van Koos Tak' gaat heten.

Ook meldt scribent dat er 'twee jaar' aan de scenario's van het geval is geschreven. Het aardige is nu juist dat ik, toen ik acht weken voor het draaien gevraagd werd Thoolen te regisseren, als eis stelde de belabberde scenario's - waaraan inderdaad twee jaar is geploeterd door de brave Jean Ummels - in de prullenbak te mogen werpen. Arno Kantelberg en Henri de By, beiden HP/De Tijd-medewerker en Tak-kenner, herschreven de serie in record-tempo. Overigens neem ik zonder meer aan dat het sfeervolle gebabbel uit de mond van onze hoofdrolspeler correct is opgetekend. Amsterdam Theo van Gogh

Schiphol Trouw van 9 juni citeert directeur Bouw van de KLM: “Over 10 jaar hebben we die 40 miljoen passagiers al, die grens die de politiek wil leggen, kan helemaal niet.” En: “De politiek zou de moed moeten hebben om Schiphol dan maar helemaal te verplaatsen, want uitbreiding via een tweede luchthaven zou praktisch onwerkbaar zijn.”

De Milieuraad twijfelt zeer terecht of de milieudoelstelling wel haalbaar is. Bureau Oranjewoud waarschuwt voor een verkeerschaos rond Schiphol. In het rapport van de Gezondheidsraad staan alarmerende cijfers over de kans op ernstige (geluid)hinder en ziekten voor duizenden omwonenden door stress.

Zouden die verstandige maar vooral moedige politici er zijn? Voor die duizenden burgers, hun kinderen en kindskinderen is dat te hopen. Amstelveen J. H. Griese

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden