'Twitter overweegt lange tweets'

null Beeld anp
Beeld anp

Twitter zit volgens insiders op een dood punt qua aanwas van nieuwe gebruikers. Om het sociale netwerk toch interessanter te maken voor nieuwkomers, overweegt CEO Jack Dorsey om langere tweets toe te staan.

bewerkt door redactie

De technologiewebsite Re/code weet te melden dat de 140 tekens-grens van nu binnenkort mogelijk wordt opgehoogd naar 10.000 tekens. Dat aantal is momenteel ook de limiet voor 'Direct Messages' die gebruikers onderling kunnen versturen.

Re/code, dat zich baseert op bronnen die betrokken zijn bij de nieuwe plannen, stelt dat Twitter nog niet heeft besloten wanneer de verandering exact in gaat, maar mogelijk al tegen het einde van dit kwartaal. Het bedrijf zelf wilde niet reageren.

In de nieuwe opzet zouden de eerste 140 tekens van een tweet in de tijdlijn getoond worden, maar komt er een uitklapknopje die de rest van de tweet prijsgeeft. De huidige grens van 140 tekens werd in 2006 vastgelegd bij de oprichting van Twitter.

Of langere twitterberichten zullen zorgen voor nieuwe gebruikers, valt te bezien. Wat wel zeker is, is dat Twitter zich nog meer in het vaarwater van Facebook gaat begeven.

Beleggers waren niet blij met de uitgelekte, maar onbevestigde plannen. Op de effectenbeurs in New York stond het aandeel Twitter vanavond 2,8 procent in de min.

Topman en mede-oprichter van Twitter, Jack Dorsey. Beeld REUTERS
Topman en mede-oprichter van Twitter, Jack Dorsey.Beeld REUTERS

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden