Twitter geeft tweets meer ruimte

null Beeld ANP
Beeld ANP

Twitter, de berichtendienst op internet, gaat zijn gebruikers binnenkort meer ruimte geven. De boodschappen blijven beperkt tot 140 tekens, maar Twitter zal bepaalde onderdelen niet meer meetellen als tekst.

bewerkt door redactie

De onderneming heeft dinsdag bekend gemaakt dat bijvoorbeeld de namen, @gebruikersnaam, en toevoegingen als foto's en filmpjes niet meer meetellen. Er blijven dan meer tekens over voor de eigenlijke boodschap.

Ook links die in de berichtjes worden gezet, worden straks niet meer meergerekend. Dat bespaart tot 23 karakters op de eigenlijke boodschap, zodat er meer ruimte is voor commentaar van de gebruikers op de artikelen of andere inhoud die zij willen delen.

'Een paar simpele veranderingen om conversaties op Twitter gemakkelijker te maken. En het verwijderen van tekens om een foto of filmpje mee te nemen hoeft niet meer', twitterde CEO Jack Dorsey, een van de oprichters van Twitter, in 115 tekens. De wijzigingen worden de komende maanden geleidelijk doorgevoerd, aldus het bedrijf.

Het totaal aantal tekens van de boodschap blijft gehandhaafd op maximaal 140, de lengte die al vanaf de lancering van Twitter in 2006 geldt. Die lengte van 140 tekens plus een naam, was toen de bedoeling van de oprichters, kwam ongeveer overeen met de 160 tekens van een sms.

Directeur Dorsey kondigde eerder al aan dat het bedrijf zijn product eenvoudiger wil maken om meer nieuwe klanten te trekken. De ondernemening heeft al een tijd te kampen met verminderde belangstelling; er komen te weinig nieuwe gebruikers bij. Twitter heeft nu zo'n 500 miljoen gebruikers, van wie er ongeveer 320 miljoen actief zijn op hun account.

Ook financieel gaat het Twitter niet voor de wind. De waarde van het bedrijf wordt weliswaar op miljarden geschat, maar winst wordt er al jaren niet gemaakt, integendeel; de verliezen lopen elk jaar in de honderden miljoenen dollars. De beurskoers van het bedrijf, ooit geïntroduceerd op 26 dollar en met in december 2013 een piek boven de 70 dollar, ligt nu net onder de 14 dollar.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden