Twijfel over werkbezoek

DEN HAAG - Fractievoorzitters van de partijen in de Tweede Kamer twijfelen of hun voor eind augustus geplande werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba door moet gaan.

CDA-fractieleider Verhagen heeft mede namens zijn VVD-collega Van Aartsen in een brief aan kamervoorzitter Weisglas aangedrongen op overleg ,,over de zin en onzin van de reis, gelet op de uitspraken van de premier en de FOL-ministers''.

Weisglas is de leider van de Nederlandse parlementaire delegatie, die volgende week zondag zou moeten vertrekken. Ook D66-fractievoorzitter Dittrich is sceptisch. ,,Ik vraag me af of we het onder het huidige gesternte moeten doen'', aldus Dittrich. ,,Het heeft weinig zin als belangrijke mensen ons om prestigieuze redenen niet willen spreken.''

Verhagen, Van Aartsen en Dittrich doelen op de kersverse Antilliaanse premier Mirna Godett, die heeft gezegd de Nederlandse parlementaire delegatie niet officieel te willen ontmoeten. Ook de ministers van haar partij, de Frente Obrero Liberashon (FOL), voelen niets voor een gesprek.

Mirna's broer en adviseur, FOL-partijleider Anthony Godett, vindt dat de Nederlandse fractievoorzitters zich kunnen beperken tot een onderhoud met hun Antilliaanse ambtgenoten, waaronder hijzelf.

Kamervoorzitter Weisglas vindt dat het werkbezoek wel door moet gaan. Hij wijst erop dat de Nederlandse parlementariërs zijn uitgenodigd door hun collega-parlementariërs in de Antilliaanse en Arubaanse Staten en niet door de regering.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden