tv

I N F O R M A T I E F

In Vroege Vogels TV wordt aandacht besteed aan Vogelbescherming Nederland die campagne voert voor kustvogels. Het gaat namelijk niet goed met het leefgebied van soorten als de bergeend, tureluur, stern en kluut. De zeldzaamste soorten staan inmiddels op een ’rode lijst’. (19.25 uur, Nederland 2)

Wetenschapsprogramma Galileo gaat in op de invloed van methaan op het broeikaseffect. Door de opwarming van de aarde komt op verschillende plekken op aarde in grote hoeveelheden methaan vrij: uit grote luchtbellen van de oceaanbodem, uit ontdooiende permafrost in Alaska en Siberië. Maar methaan zit ook in ontlasting. Twee boeren uit het Drentse Zuidvelde hebben een manier gevonden om dit gas om te zetten in duurzame energie. (22.50 uur, Nederland 2)

C U L T U U R

Actualiteitenrubriek Nova besteedt aandacht aan de Libris-literatuurprijs. Presentator Twan Huys interviewt (onder meer) de winnaar. Genomineerd zijn: Marc Legendre, Jeroen Brouwers, Marjolijn Februari, Louise O. Fresco, D. Hooijer en Koen Peters. (22.15 uur, Nederland 2)

D R A M A

In de dramaserie Roes worden verhalen verteld over ervaringen van jongeren met drank en drugs. Vandaag: Floris wordt met een kater wakker. Langzaamaan herinnert hij zich dat er tijdens een vrijpartij op het strand iets vreselijks is gebeurd. (21.00 uur, Nederland 3)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden