tv

A C T U A L I T E I T E N

In TweeVandaag een exclusief interview met de moeder van de vermoorde 10-jarige Nathalie. Voor het eerst sinds het lichaam van haar dochter werd gevonden, spreekt zij zich uit in de pers. Verder: een Canadese onderzoeker heeft het bewijs geleverd voor orgaanhandel in China. Veroordeelde Falun Gong- leden worden geëxecuteerd en hun organen verhandeld op de zwarte markt. De wetenschapper presenteerde zijn onderzoek in het Europarlement.

Ten slotte: een gloednieuwe musical over het leven van Rembrandt (17.59 uur, Nederland 2).

Netwerk In ’Netwerk’ een reportage over de oorsprong van de criminele carrière van Willem Holleeder, John Mieremet en Sam Klepper. In de jaren zeventig troffen zij elkaar als tieners in de Amsterdamse Kinkerbuurt, waar ze actief waren in knokploegen tegen krakers. Oud-hoofdcommissaris Van Riessen kreeg hen toen al in het vizier en is de drie veertig jaar blijven volgen. Verder een reportage over de politieke situatie in Frankrijk, waar de invloed van en waardering voor president Chirac enorm is afgenomen (20.30 uur, Nederland 1).

I N F O R M A T I E F

Rembrandt 400 Dagelijks liveprogramma rond de 400ste geboortedag van Rembrandt van Rijn. Gasten zijn Jan Six sr en Jan Six jr. De familie Six heeft een Rembrandt als familiebezit. Zij vertellen wat het betekent om een Rembrandt thuis aan de muur te hebben. Verder: Bill Wei. Hij is onderzoeker bij het Instituut Collectie Nederland. Hij onderzoekt waar schilderijen wel en niet tegen kunnen (18.59 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden