tv

ACTUALITEITEN

Netwerk Casey is anderhalf en heeft een open ruggetje. Zijn moeder vluchtte uit Kameroen en beviel in Nederland van Casey en zijn tweelingbroertje Shawn. Het gezin moet nu terug naar Kameroen omdat moeder Sally geen identiteitsbewijs heeft. Volgens artsen heeft Casey in Kameroen geen overlevingskansen. Verder aandacht voor de steeds grotere schuldenproblematiek van veel Nederlanders. Netwerk spreekt met voorzitter Jaarsma van de Nederlandse Vereniging Volkskrediet over het gemak waarmee mensen schulden kunnen maken (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRES

Dokument Junior zendt vanaf vandaag dertien nieuwe jeugddocumentaires uit. Alle afleveringen hebben hoofdpersonen tussen de tien en twaalf jaar en hetzelfde thema: verandering. Een serie over angsten, dromen, hobby's, dieren, geldproblemen en gescheiden ouders. Vandaag de jeugddocumentaire 'Ik ben sterk' (Nederland, 2004). De elfjarige Greg is erg bang voor honden. Dat maakt zijn leven behoorlijk lastig. Op een dag heeft Greg er genoeg van. Met zijn moeder bezoekt hij een therapeut die hem gaat helpen van zijn hondenfobie af te komen (14.30 uur, Nederland 3).

PRAATSHOWS

Barend & Van Dorp Schrijfster Yasmine Allas vertelt over haar persoonlijke strijd tegen het moslimextremisme (22.30 uur, Talpa).

INFORMATIEF

Man bijt hond In het Man bijt hond-journaal aandacht voor de 66-jarige atlete Rietje Dijkman. Zij heeft al zo'n 60 gouden en zilveren medailles gewonnen tijdens Europese- en Wereldkampioenschappen. De superatlete klaagt over het gebrek aan belangstelling van de media voor de prestaties van oudere atleten (19.00 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Cinema.nl en R.A.M presenteren het Nederlands Film Festival 2005. Uitgebreid aandacht voor de opening van het 25ste Nederlands Filmfestival. Op de eerste festivalavond zijn twee uitzendingen aan het festival gewijd.

In de eerste uitzending (om 20.25 uur) aandacht voor de openingsfilm van het festival, Leef! van de gisteren overl;eden Willem van de Sande Bakhuyzen, naar een scenario van Maria Goos. in de tweede uitzending om 00.05 uur: De opening van het filmfestival en een recensie van 'Leef!'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden