tv

ACTUALITEITEN

In Netwerk vanavond het verhaal van Maria. Zij wordt overgehaald om van Rusland naar Nederland te komen om tijdelijk in een restaurant te werken. Daarmee kan ze snel veel snel geld verdienen voor haar gezin. Eenmaal in Nederland blijkt het restaurant een seksclub. Maria's paspoort wordt afgenomen, haar familie in Rusland wordt bedreigd en haar baas zet haar zwaar onder druk om veel geld te verdienen in de prostitutie.

Uiteindelijk weet Maria uit de handen van haar baas te ontsnappen. De politie pakt haar op en ze besluit aangifte te doen. Maria's verhaal laat vervolgens echter zien dat het doen van aangifte deze vrouwen in grote problemen kan brengen (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATSHOWS

Ivo Vanavond is de eerste aflevering te zien van de nieuwe talkshow met Ivo Niehe. 'Ivo' komt wekelijks vanaf twee locaties: het Nieuwe de la Mar-theater in Amsterdam en een boerderij in het midden van het land. In de eerste uitzending van vanavond is Antonie Kamerling zijn hoofdgast (21.00 uur, Talpa).

INFORMATIEF

Man bijt hond De 74-jarige Chris Nees is verslaafd aan borduren. Zijn dochter vroeg hem elf jaar geleden, zijn vrouw was toen net overleden, of hij een ABC wilde borduren voor boven de wieg van haar pasgeborene. Sindsdien is hij verslingerd aan naald en garen. In het Man bijt hond Journaal wil hij laten zien dat borduren heus niet alleen voor vrouwen is (19.00 uur, Nederland 1).

Boemerang Met de komst van de prestatiecontracten bij de politie regent het bonnen en verregenen de overige politietaken. Tot grote ergernis van alles en iedereen, ook van agenten zelf. Verder: Je auto parkeert voortaan zelf in! Handig, maar neem wel een goed boek mee Verder een vervolg op 'Medicijnen op internet'. Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor E-Health stelt dat er een herziening moet plaatsvinden van de bestaande richtlijn van de beroepsgroep KNMG betreffende online arts-patiënt contact (21.50 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Cinema.nl: IFFR 2006 Dagelijks verslag van het International FilmFestival Rotterdam. In deze uitzending aandacht voor 'Het zwijgen' van André van der Hout en Adri Schrover, en Regisseur Miranda July praat over 'Me and you and everyone we know' (23.40 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden