tv

A C T U A L I T E I T E N

in Netwerk een portret van de man die met zijn vingers aan ’de Nachtwacht’ mag komen. Ter ere van het Holland Festival, dat vandaag begint, laat filmmaker Peter Greenaway het wereldberoemde schilderij van Rembrandt tot leven komen. In een interactieve voorstelling probeert Greenaway de moord die op het schilderij gepleegd wordt op te lossen. De Engelsman heeft meerdere films gemaakt en altijd al een speciale band met Nederland gehad. Ter ere van het jaar van Rembrandt maakt hij ook een film over het leven van de schilder (20.30 uur, Nederland 1).

Nova Politiek Na de lijsttrekkersrace moet de VVD nu een verkiezingsprogramma vaststellen. Ben Verwaayen, topman van British Telecom, neemt het voortouw bij het schrijven van dat VVD verkiezingsprogramma met minder regels en meer vrijheid voor burger en ondernemer. Minder regels was ook één van de doelstellingen van dit kabinet. Minister Aart-Jan de Geus legt uit wat daar in de praktijk van terecht is gekomen (22.20 uur, Nederland 3).

D R A M A

Aspe Vanaf vandaag begint het tweede seizoen van de Vlaamse politieserie ’Aspe’ bij RTL 4. ’Aspe’, ook wel de Vlaamse Baantjer genoemd, speelt zich af rond de non-conformistische commissaris Pieter Van In, zijn rechterhand Guido Versavel en zijn vrouw, de knappe onderzoeksrechter Hannelore Martens. De volledige cast is opnieuw van de partij en ook het prachtige, historische Brugge is behouden als locatie voor opnieuw een reeks raadselachtige moorden (20.30 uur, RTL 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden