tv

A C T U A L I T E I T E N

Filip DeWinter, voorman van het Vlaams Belang, eist dat de Belgische regering Dyab Abou Jahjah de toegang tot België ontzegt. Hij zegt dat in een interview met Twee Vandaag . DeWinter vindt dat de oprichter van de Arabisch-Europese Liga die nu in Libanon ’hulp biedt aan het verzet’, zijn recht heeft verspeeld om in België te kunnen blijven. „Nadat hij zich openlijk schaart aan de zijde van de islamitische fundamentalistische terreurorganisatie Hezbollah, is er geen weg terug. Abou Jahjah kan en mag nooit meer een voet in ons land zetten”, aldus DeWinter (17.59 uur, Nederland 2).

I N F O R M A T I E F

Meer dan de helft van de ouders met kinderen tot twaalf jaar vindt dat zij te weinig samen ondernemen zonder kinderen. Ongeveer een derde vindt dat zij door de drukte van het gezin en het bestaan langs elkaar heen leven en wel eens bang zijn daardoor uit elkaar te groeien. Dat blijkt uit onderzoek onder vijfhonderd ouders, in opdracht van het nieuwe Avro-programma Oppassen & Wegwezen. In deze reeks van zes afleveringen gaan jonge ouders samen op reis naar een villa in het Italiaanse Umbrië. Tooske Ragas is de gastvrouw die hen daar verwelkomt en een bijzondere tijd met hen doorbrengt. De ouders hebben zich opgegeven omdat ze behoefte voelen om hun leven en liefde eens tegen het licht te houden. Niet omdat ze zich ongelukkig voelen of omdat de klad in hun relatie zit. Wel omdat ze soms iets missen of onzeker zijn over de manier waarop het leven nu loopt. Om de mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar meer geluk is er ook een relatiecoach aanwezig. Terwijl de ouders in de Italiaanse villa verblijven, worden hun gezinnen draaiende gehouden door de Avro-presentatoren Sipke Jan Bousema en Frits Sissing (21.35 uur, Nederland 1).

A M U S E M E N T

Het stand-up comedyprogramma The comedy factory start een nieuwe reeks.

In elke aflevering treden drie stand-up comedians uit binnen- en buitenland op. In de eerste aflevering: Sinck (VS), Milton Jones (GB) en de Nederlands-Marokkaanse Soundos (20.00 uur, Nederland 3).

Het langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse tv, Te land, ter zee en in de lucht, begint aan z’n 35ste serie. Hollandser kan bijna niet: in de eerste aflevering staat tobbedansen in Enkhuizen op het programma (20.30 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden