tv

D O C U M E N T A I R E S

In Het Uur van de Wolf een documentaire over de enthousiaste en gedreven journalist, filmmaker, columnist en inspirator van het International Documentary Film Festival Amsterdam, Jan Vrijman (1925-1997).

Als hij in mei 1997 sterft, sterft met hem Jan Hulsebos. Jan Vrijman was een energieke, gedreven persoonlijkheid. Jan Hulsebos daarentegen was een moeizaam levend mens, geplaagd door depressies en slapeloosheid.

Zijn oudste dochter, Fabie Hulsebos, groeide op met Jan Hulsebos. In deze film gaat zij op zoek naar die andere man die zij niet kende, maar die hij wilde zijn: Jan Vrijman (18.55 uur, Nederland 2).

Zembla Nederlandse militairen hebben tussen 2003 en 2005 zeker zes Irakese burgers doodgeschoten tijdens hun vredesmissie in Irak. In ’Zembla’ wordt op basis van reconstructies, gesprekken met militairen, Irakese onderzoeksrechters en getuigen geconcludeerd dat het zeer aannemelijk is dat vijf Irakese burgers in paniek zijn geraakt door de slecht zichtbare Nederlandse checkpoints. Dit is in strijd met de lezing van het ministerie van Defensie. De incidenten blijken bovendien niet volledig te zijn onderzocht (22.10 uur, Nederland 3).

P R A A T S H O W S

Het Vermoeden Annemiek Schrijver ontmoet gasten uit diverse religieuze tradities en praat met hen over hun leven en drijfveren. Vandaag is Allan Boesak te gast. Allan Boesak (1946) vocht naast mannen als Beyers Naudé, Nelson Mandela en Desmond Tutu tegen de apartheid in Zuid-Afrika (11.00 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden