tv

ACTUALITEITEN

Netwerk De laatste Israëlische grondtroepen hebben de Gazastrook verlaten. Volgens schattingen zijn bijna 1300 mensen zijn bij de beschietingen omgekomen. Volgens Israël is Hamas een zware slag toegebracht. Sinds dinsdag is Gaza ook open voor journalisten. In ’Netwerk’ een verslag (20.25 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

De Wandeling Vijftien jaar is Vanessa Coolen (29) als ze met een paar vriendinnen een weddenschap afsluit om wat kilo’s kwijt te raken. De lijnpoging loopt volledig uit de hand. Op haar dieptepunt weegt Vanessa 39 kilo bij een lengte van 1.78 meter. ,,Ik was een skelet, maar ik zag alleen maar vetrollen.” In KRO’s ’De Wandeling’ vertelt Vanessa over haar angst voor eten en het verhullen van haar eetproblemen.

Tien jaar lang beheerste niet-eten het leven van Vanessa. Door haar anorexia raakte ze in een isolement. ,,Ik ben door de ziekte mijn jeugd verloren. Naar de bios ging ik niet, om niet in de verleiding te komen om te gaan eten. Overal is eten. Ik bleef thuis, zielig alleen op mijn kamertje.” Van een goedlachse meid veranderde ze in een depressieve jonge vrouw.

Na jaren van therapie ging de knop om bij Vanessa. ,,Ik had altijd graag kindjes gewild. Als ik door zou gaan met het afbreken van mijn lijf, zou die wens nooit uitkomen. Ik maakte een nieuwe start.” Toen ontmoette Vanessa Johan. Hij leerde haar weer genieten van het leven. „Maar eten zonder nadenken kan ik nog steeds niet.” (17.10 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

In de wetenschap dat ze nu eigenlijk een maatje te groot zijn voor dit land brengen Thomas van Luyn en Mike Boddé de Mega Mike & Mega Thomas Show. Een megashow, met megagasten in een megadecor, met megahumor en megamuziek. Het thema van vanavond is ’Muzikaal’. Te gast zijn Hans van den Burg, Tjeerd Oosterhuis, DJ Jean, Leon Giesen, Marco Roelofs en Ruben van der Meer (21.15 uur, Nederland 3).

REALITY

De Palingsoap Ajax komt op bezoek bij FC Volendam. Voor commercieel manager Klaas Schilder is dat de wedstrijd van het jaar, maar de skyboxen worden verbouwd en het is nog maar de vraag of die klaar zijn voor de ontmoeting met de Amsterdammers.

Voor spits Jack Tuyp is de wedstrijd tegen Ajax een jongensdroom. Hij hoopt natuurlijk te scoren, al is het maar omdat hij dan de hele week knakworsten bij de lunch krijgt.

Iedereen die er iets toe doet in Volendam is bij de wedstrijd. Zelfs de drukke agenda’s van Jan Keizer, Jan Smit en Yolanthe worden hiervoor vrijgehouden. Alleen in restaurant ’De Koe’ hebben ze wel iets anders aan hun hoofd. Daar komt het toeristenseizoen op gang. Grote groepen Chinezen schuiven aan tafel voor een kommetje soep en een gebakken visje (20.30 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden