tv

ACTUALITEITEN

Eénvandaag De adoptiewet gaat op de schop. Tenminste als het aan minister Hirsch Ballin ligt. Hij heeft een aantal ingrijpende voorstellen gedaan waarover 11 juni in de kamer gedebatteerd wordt. Een van de opvallendste veranderingen: de zogenoemde zelfdoe-methode vanuit de VS zal als het aan de minister ligt niet meer mogen. Voor veel wensouders, homostellen en alleenstaanden, is dat nu juist de enige mogelijkheid om jonge kinderen te adopteren (18.15 uur, Nederland1)

Netwerk Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Begeleiding of opvang voor die kinderen ontbreekt vaak. Volgens Ed Spruyt, onderzoeker ’scheiding en gezin’ van de Universiteit Utrecht, lopen kinderen van gescheiden ouders twee keer zo vaak vast in het leven. Ze hebben onder meer gedragsproblemen, schooluitval en moeite om relaties aan te gaan. ’Netwerk’ volgt de 11-jarige Jeroen en zijn 8-jarige zusje Chantal. Hun ouders zijn 4 jaar geleden gescheiden (2025 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Shouf Shouf! de serie is weer terug te zien op televisie. ’Shouf Shouf!’ Serie 1 is een eigentijdse comedy rond de vriendengroep van de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die met zijn vrienden een plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. Ze doen verwoede pogingen er het beste van te maken, toch weten ze zich telkens weer in de nesten te werken met alle gevolgen van dien (19.00 uur, Nederland 3).

Wie bleven er over van de 1200 kandidaten van het programma ’Op zoek naar Mary Poppins’? Wie overleefden de auditierondes, de workshops en het slotconcert? Na maandenlange geheimhouding worden de finalisten bekendgemaakt tijdens het Musical Awards Gala (20.25 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

In DOEN Docs aandacht voor analfabetisme. De documentaire ’Ongeletterd’ toont de beperkte wereld van Anneke, een jonge laaggeletterde vrouw. Dapper en vol emoties gaat zij de strijd aan om te leren lezen en schrijven.

Aansluitend leidt Iwris Kelly een gesprek over analfabetisme in Nederland: hoe groot is het probleem? En hoe functioneren ongeletterden in onze maatschappij? Haar gesprekspartners zijn documentairemaker Chris Westendorp, analfabetiseringsambassadeur Gerrit Kwakkel en Margreet de Vries, directeur van Stichting Lezen en Schrijven (21.30 uur, Het Gesprek).

REALITY

American Loggers volgt de negen broers Pelletier in hun dagelijkse houthakkersbestaan in het ruige landschap van Northern Main. Pelletier Inc., ooit opgericht met slechts honderd dollar en één truck, is inmiddels uitgegroeid tot een gigantische onderneming met bijbehorende verantwoordelijkheden. Kijk hoe de mannen de elementen en financiële tegenslagen trotseren (21.00 uur, Discovery Channel).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden