tv

ACTUALITEITEN

Netwerk toont een portret van de Duitse nazi-jager Kurt Schrimm. De afgelopen 26 jaar wijdde hij zijn leven aan het traceren van nazi’s in binnen- en buitenland. Met zijn team zorgde hij ervoor dat zo’n 6500 oorlogsmisdadigers werden veroordeeld. Naarmate de jaren verstrijken, neemt het aantal daders en getuigen van de nazi-gruwelen af. Kurt Schrimm zet nu alles op alles voor een mogelijk laatste, groot wapenfeit: de veroordeling van de vermeende kampbeul John Demjanjuk, alias ’Iwan de Verschikkelijke’.

Verder: Dertig miljoen eendagskuikens - de haantjes - worden jaarlijks gedood omdat ze ongeschikt zijn om als kipfilet op ons bord te belanden. Uit recent onderzoek van het ministerie van LNV blijkt dat bijna zestig procent van de Nederlanders hier tegenstander van is. Er wordt nu gebroed op een alternatief (20.25 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

In KRO De Wandeling het verhaal van de stoere vrachtwagenchauffeur Mike Talan (36) over de persoonlijkheidsverandering van zijn vrouw Els. Zes jaar terug bleek Els de erfelijke ziekte Huntington te hebben. De ziekte tast de hersenen aan en leidt onder meer tot grote persoonlijkheidsveranderingen. Wat doe je als je partner totaal van karakter verandert en hoe ga je daarmee om? Mike Talan is nog altijd gelukkig met zijn vrouw Els. Tegelijkertijd hoort ze ook dat ze zwanger is. Blijdschap en verdriet wisselen elkaar af. Hella van der Wijst wandelt, rijdt motor en praat met Mike Talan (17.10 uur, Nederland 2).

Tros TV Show Vandaag bezoekt Ivo Niehe beeldhouwer Kees Verkade. Thuis in Zuid-Frankrijk en in zijn atelier in Monaco vertelt Verkade hoe hij op zijn zestiende van school werd gestuurd, hoe hij puur bij toeval ontdekt werd, zijn jarenlange alcoholverslaving en de reddende rol van zijn vrouw in zijn leven. Afgelopen woensdag werd zijn beeld van Oscar Carré onthuld, door Verkade aangeboden aan het beroemde theater in Amsterdam.

Verder de wereldwijde hype rond ’High School Musical’ en de beste vader ter wereld, een Amerikaan die met zijn verlamde zoon deelneemt aan marathons en triathlons (22.05 uur, Nederland 1).

REALITY

Man bijt hond Het is dit jaar 150 jaar geleden dat in het bedevaartsoord Lourdes Maria verscheen voor het herderinnetje Bernadette. In dit jubileumjaar viert ook het comité Lourdes Actie Alkmaar een jubileum. Zij bestaan 50 jaar. Man bijt hond was erbij tijdens de feestdag (18.50 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden