tv

D O C U M E N T A I R E S Andere Tijden: De eerste bankroven Veertig jaar geleden kreeg Nederland met een geheel onbekend verschijnsel te maken: de bankoverval. Het doodkalme en brave Nederland raakte zijn onschuld kwijt. Toen dus ook al.

In 'Andere Tijden' aandacht voor de voorbeelden, de feiten, en de maatregelen van de banken om de balies van kogelvrij glas te voorzien.

In Tilburg werd een enorm bedrag buitgemaakt bij een gewapende bankroof en in de periode daarna kreeg deze voor ons geheel nieuwe vorm van misdaad navolging. Op een gegeven moment was vrijdag de favoriete dag. Vele bankrovers stroopten de banken af op zoek naar geld dat, om de wekelijkse lonen uit te betalen, in ruime mate aanwezig was. (20.55 uur, Nederland 3) P R A A T S H O S Talking Movies Het beroemde boek van Roald Dahl, Sjakie & De Chocoladefabriek, werd voor het eerst in 1971 verfilmd. Destijds met Gene Wilder als Willy Wonka. Nu hebben acteur Johnny Depp en regisseur Tim Burton samen een nieuwe versie gemaakt. Interviews met hen. (21.30 uur, BBC World)

A M U S E M E N T Met het mes op Tafel Kennis-en blufquiz met croupier Joost Prinsen, pianist Martin van Dijk en met Mylou Frencken als zingende b a r v r o u w.

In het programma pokeren drie kandidaten met antwoorden op open vragen. Elk van hen begint met een kapitaal van 750 euro. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een bonus van 10000 euro (20.25 uur, Nederland 3). Staatsloterij Zomer Sinds zij afgelopen woensdag haar bevallige voetje op Nederlandse bodem zette, wist wereldster en diva Mariah Carey overal in Amsterdam waar zij opdook, vergezeld door haar entourage en lijfwachten, voor flink wat opschudding te zorgen. De reden voor haar aanwezigheid in ons nederige landje: een exclusief optreden voor het programma 'Staatsloterij Zomer'. Vanavond is te zien hoe de nachtegaal vanaf een ponton voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam het publiek toezingt. Gastheer van deze avond, Bastiaan Ragas, zal haar ook interviewen. Is het waar dat er alleen blauwe M & M's de kleedkamer in mogen? Wat is het geheim van haar vocaal vermogen, dat minimaal vijf octaven omvat? Verder ook muziek van Rob de Nijs en Krezip. (20.30 uur, RTL 4)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden