tv

Albert Aan de vooravond van Koninginnedag 'koninklijk' bezoek: te gast zijn vier actrices die in de huid kropen van Wilhelmina (Anne-Wil Blankers), Juliana (Renée Soutendijk), Beatrix (Marjan Luif) en onze toekomstige koningin Maxima (Hadwych Minis). Verder o.a. : Verlinde bezoekt in Amerika hét tieneridool van de vorige eeuw: Paul Anka (21.30 uur, RTL 4).

De Wandeling Jeroen Severs (29) sneuvelde tijdens een vredesmissie die hij met de Koninklijke Marechaussee in Irak uitvoerde. Zijn moeder Greet Severs bezocht de plekken waar hij gediend heeft en om het leven is gekomen. ,,Voor mijn gevoel heb ik hem nu mee naar huis genomen.“ (17.10 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Man bijt hond Morgen vieren we Koninginnedag. Beatrix en de andere Oranjes bezoeken Almere en Zeewolde. Dat betekent dat de inwoners weer massaal langs de route staan om een glimp van hen op te vangen. Iemand die wel tips kan geven hoe je dat moet doen, is Oranjefan Ria van Ommen uit Zwolle. Zij heeft al meerdere keren 'contact gemaakt' met de Oranjes.

Verder volgt 'Man bijt hond' twee weken lang Elvis-fan Petra van Esch op haar droomreis naar Graceland. Vandaag vliegt Petra naar Memphis (19.00 uur, Nederland 1).

REALITY

Puberruil In deze vijfde aflevering neemt de Koreaanse Esmée Aarden een week het leven over van de spontane en half Griekse Marianna Chalabalaki. Esmée (17) is geadopteerd toen ze drie maanden oud was. Sindsdien woont ze bij Jos en Peter Aarden in een vrijstaand huis in Heerenveen. Esmée heeft een warme band met haar ouders en doet vooral veel samen met haar vader: ze golfen vier keer per week samen. Peter Aarden heeft een goede baan en de euro's hoeven niet te worden omgedraaid. Marianna daarentegen heeft na de scheiding van haar ouders nauwelijks nog contact met haar vader. Direct na de scheiding is ze met haar moeder, twee zussen en haar broer vanuit Kreta terug naar Nederland gekomen. Inmiddels wonen ze in een flat, heeft haar moeder een baan in de dovenpsychiatrie, wonen twee volwassen kinderen op zichzelf en zijn er nog twee thuiswonende dochters, die het erg goed doen. Moeder werkt hard om het gezin te onderhouden. Ze hebben het niet breed (21.45 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden