tv

I N F O R M A T I E F

in Llinke Soep de ultieme pepernoten-test. Er is een uiterst capabel testpanel voor samengesteld: groep 6 van basisschool ’De Rank’ uit Alphen a/d Rijn. Maar het gaat niet alleen om de smaak. Ook de geur is belangrijk en de ’bite’. Daarbij worden de pepernoten beoordeeld op strooicapaciteit. Verder een reportage over plastic. Een gezin gooit jaarlijks zo’n drie tot vijfhonderd verschillende soorten kunststof weg. Op de grote plastic flessen zit statiegeld, dus die kunnen ook makkelijker gerecycled worden. Voor de kleine flesjes geldt dat niet; Wat moeten we ermee en kan het niet anders? (21.25 uur, Nederland 3).

Opgelicht Aannemer Gert van Driel, eigenaar van bouwbedrijf ’Driebouw’, heeft de afgelopen jaren een spoor van ellende achter zich gelaten. Met valse beloftes weet hij met zijn bouwbedrijf opdrachten binnen te halen. Maar dan blijkt al snel dat hij zijn werk niet of maar half doet en dat leveranciers en personeel niet worden betaald.

In augustus van dit jaar werd het faillissement van ’Driebouw’ uitgesproken. Er zijn zeker 100 schuldeisers voor een bedrag van meer dan 6 ton. In het verleden heeft Van Driel ook al een bouwbedrijf gehad dat failliet is gegaan. Ook hier bleven veel schuldeisers achter zonder ooit een cent terug te zien.

Direct na het faillissement van ’Driebouw’ verdween Gert van Driel spoorloos. ’Opgelicht’ ging naar hem op zoek (21.05 uur, Nederland 1).

De rijdende rechter Dick Kon gaat dagelijks naar zijn moestuin in Ameide, Alblasserwaard. Het liefst gaat hij op de fiets. Maar omdat hij vorig jaar twee nieuwe heupen heeft gekregen is hij met koud weer genoodzaakt om met de auto te gaan. Van oudsher parkeert Kon zijn auto voor het hek van Klaas van Oort, een mede-tuinder. Die heeft daar geen problemen mee, behalve wanneer hij zijn land wil gieren. Dan zet hij het hek open, zodat niemand er kan parkeren. Maar Dick Kon wil het hele jaar door kunnen parkeren (22.30 uur, Nederland 1).

R E A L I T Y

Huize Huisman Je bruiloft is de mooiste dag van je leven. Het is daarom bijzonder

teleurstellend wanneer je deze moet afgelasten. Dit overkwam de gasten in ’Huize Huisman’. Henny Huisman praat met hen over deze frustratie. De gasten weten echter niet dat Huisman hun droomhuwelijk alsnog heeft geregeld voor de volgende dag (20.25 uur, Nederland 2).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden