tv

NATUUR

LLiNK in Natura spant zich vanavond in voor vluchtelingen in een asielzoekerscentrum in Vught. Daar wordt een moestuin aangelegd met ‘heimweegroenten’ uit hun land van herkomst. Bewoners van het centrum en vrijwilligers helpen mee.

Verder bezoekt presentator Bas Westerweel de zogeheten loterijlanden, een natuurgebied tussen Bergen en Alkmaar. Een prachtige plek, maar ondergronds borrelt het. In 2013 moet hier een enorme hoeveelheid aardgas worden opgeslagen. De Bergenaren staan daar niet bij te juichen.

Ook aandacht voor muizenliefhebber Merijn van den Hoogenhoff, die al zestien jaar braakballen in de Hoeksche Waard verzamelt en pluist. Zo krijgt hij een indruk van de muizenstand.

De laatste tijd vindt hij steeds vaker resten van de rosse woelmuis terug in nieuwe gebieden. Het lijkt er dan ook op dat het aantal rosse woelmuizen in de Hoeksche Waard toeneemt. (19.25 uur, Nederland 2)

DOCUMENTAIRES

Voor de documentaireserie Een klasse apart keren de makers terug naar de Amsterdamse Kingmaschool, waar ze leerlingen lange tijd op de voet hebben gevolgd. Wat is er van de hoofdpersonen Remi, Dennis en Sarissa geworden? Zij volgden speciaal onderwijs op de Kingmaschool. Dennis kwam daar terecht na een gewapende bedreiging. Remi, die zichzelf niet eens kon wassen, werkt nu twee dagen op een zorgboerderij. Sarissa, die haar schoonmaakdiploma haalde, ging aan het werk bij de post. (19.55 uur, Nederland 2)

AMUSEMENT

In de TV Show praat Ivo Niehe met de Tour de France-winnaar van vorig jaar, Carlos Sastre, het Schotse fenomeen Susan Boyle en met Teddy Scholten, Nederlands eerste tv-omroepster en 50 jaar geleden winnares van het Eurovisiesongfestival.

Sastre vertelt waarom hij zijn Touroverwinning opdroeg aan zijn tragisch omgekomen zwager Jimenez.

In haar dorp Blackburn in Schotland onderzoekt Ivo Niehe wat er mis ging met ’Britain’s got talent’-ster Susan Boyle, die in de finale naast de hoofdprijs greep. (22.00 uur, Nederland 1)

AMUSEMENT

Het Vlaamse Canvas belooft ’Britse animatiehumor voor gevorderden’ met de eerste aflevering van Monkey Dust, afgenomen van de BBC. De rode draad is rauwe humor, bijtend, zwart, goor, lichtelijk morbide en net daarom een tikkeltje te herkenbaar om comfortabel te zijn. De reeks wordt wel eens een animatieversie genoemd van ’Little Britain’ of ’The League of Gentleman’, al is de humor nog extremer.

Zo maken we kennis met Geoff, de first time cottager (raadpleeg het betere slang-woordenboek), die van een flamboyant homoseksueel bestaan droomt, maar daar veel te schuchter voor is.

Er is ook een oudere pedofiel die in een chat-room op internet jonge meisjes probeert te verleiden, maar daarbij telkens weer op nogal domme manier door de mand valt of het deksel op de neus krijgt. (23.45 uur, Canvas)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden