Tv

ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Andere Tijden Met de zestigste herdenking van de Tweede Wereldoorlog op komst besteedt 'Andere Tijden' drie weken achtereen aandacht aan onbekend archief uit de periode '40-'45. Vandaag gaat het over onderduiken in Brabant. Drie katholieke notabelen in Brabant, de directeur van chocoladefabriek Kwatta, de directeur van Raymakers textielfabriek en een kandidaat-notaris, alledrie reserve-officieren, weigeren zich te melden als krijgsgevangenen en zijn dus genoodzaakt onder te duiken. Ze bouwen een hut in het bos, eigendom van de familie Swinkels (Bavaria) en brengen daar ruim een jaar door. (20.50 uur, Nederland 3)

PRAATSHOWS

TV3 RTL-topman Fons van Westerloo en cabaretière Sara Kroos zijn te gast. Van Westerloo praat over de (aard)verschuivingen in Omroepland door de komst van de nieuwe tv-zender Tien van John de Mol. Met Sara Kroos een gesprek over de try-outs van haar nieuwe programma 'Zoet Gevooisd'. (19.20 uur, Nederland 3)

Vara Live In de uitzending komt schrijfster Christine Otten praten over haar boek 'De laatste dichters'. Het boek gaat over de mannen die aan de basis staan van de hiphop, oftewel The Last Poets. (19.55 uur, Nederland 3)

Het Elfde Uur Marc Rutte, staatssecretaris van Onderwijs, is te gast. Andries Knevel gaat met hem in gesprek over onderwijsvernieuwing. Andere gast is Louis de Wijze. Hij vertelt over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, die hij als eenentwintigjarige joodse jongen meemaakte. (21.55 uur, Ned.1)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden