tv

In Somalië en buurland Ethiopië blijken tientallen kinderen rond te lopen die vloeiend Nederlands spreken. Achter dit merkwaardige feit blijkt een menselijk drama schuil te gaan: op jonge leeftijd naar Nederland gehaald en vervolgens enkele jaren later zonder paspoort en geld weer gedumpt in Somalië. Netwerk spoorde deze kinderen op, probeerde de daders te achterhalen en ging op zoek naar de motieven achter deze kindersmokkel (20.30 uur, Nederland 1).

OLYMPISCHE

SPELEN

Wederom schaatsen, op dag vier van de Olympische Spelen. De schaatsvrouwen rijden om 16.00 uur de 500 meter. Omlijst met voor- en nabeschouwing door Mart Smeets en Ria Visser en voorzien van commentaar door Herbert Dijkstra en Martin Hersman (15.30 uur, Nederland 2). De sportuitzending begint al in de ochtend met live verslagen van onder andere: cross country (team sprint, mannen en vrouwen), skiën (combinatie afdaling mannen), biatlon (10 km sprint mannen). Na het schaatsen volgt ook nog: rodelen (single, vrouwen) en skiën (combi slalom mannen).

In het Olympische Spelen Journaal blikt Dione de Graaff via samenvattingen, reportages en interviews terug op de dag en wordt vooruitgekeken naar het woensdagprogramma (19.45 uur, Nederland 2).

Daarna wederom live verslagen, onder andere van de korte kür bij de mannen kunstrijders.

Mart Smeets sluit de avond af met Studio Sportwinter. Vanuit het oude Caffe Torino, in het centrum van Turijn, wordt teruggeblikt. Te gast is oud-schaatster Annamarie Thomas (23.00 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

In Het uur van de wolf een documentaire over de underground-band The Ramones. Over de jeugd van de bandleden in het Newyorkse Queens, hun inspiratiebronnen zoals Iggy Pop, de strijd tussen de bandleden, het uitblijven van succes, drankmisbruik en drugsverslaving en hun invloed op andere bands zoals The Clash en The Sex Pistols (20.25 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

De kennis- en blufquiz Met het mes op tafel beleeft zijn finale. Alledrie de finalisten zijn vrouw: in de voorrondes versloegen zij alle mannelijke deelnemers (21.25 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden