tv

A C T U A L I T E I T E N

In Netwerk het verhaal van Darfur-vluchtelingen, die tevergeefs proberen om in Israël te komen. In Israël zijn ze niet welkom. Ze belanden in de gevangenis. De overheid voert als reden aan, dat Soedan een vijandelijke natie is. En dat Israel in principe alleen Joodse vluchtelingen opneemt.

Steeds meer Israëliërs komen nu in opstand tegen deze starre houding van de Israëlische regering. Zij vinden dat juist Israël mensen die op de vlucht zijn voor genocide moet opvangen (20.25 uur, Nederland 2).

I N F O R M A T I E F

Man bijt hond Overdag stikt het van de belspelletjes op televisie. Bovendien blijven quizzen zoals ’Lingo’ en ’That’s the question’ razend populair. Als het aan de zestien-jarige Andy Amelrooij ligt komen er nog veel meer op de buis. Zijn droom is namelijk om kwismaster te worden. Maar beschikt hij wel over de juiste kwaliteiten? (18.55 uur, Nederland 2).

Radar Ibuprofen, Aleve en Voltaren... de zogenaamde NSAID’s, gewone pijnstillers die in Nederland bij elke drogist verkrijgbaar zijn. Toch waarschuwt de Amerikaanse Food and Drug Administration dat het gebruik van 1 pil al een hartaanval kan veroorzaken. In Nederland ziet men echter het probleem niet en zien de autoriteiten deze pijnstillers nog steeds als uiterst veilig. ’Radar’ gaat dieper op in op het gebruik en de veiligheid van Ibuprofen. Verder aandacht voor WIFI, draadloos internet (20.30 uur, Nederland 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden