Tv

PRAATSHOWS Bij Barend & Van Dorp schuift Riemer van der Velde aan. De voorzitter van voetbalclub SC Heerenveen komt praten over de veiligheid in stadions. Verder de vaste gast op woensdag: Bart Chabot (22.50 uur, RTL 4).

INFORMATIEF

Man bijt hond De Veerkampjes zijn op de huishoudbeurs. Hanny kan al die nieuwe snufjes wel waarderen, Tonnie brengt als troost een bezoek aan de 'ballenbar'. Verder is het voor veel mensen weer tijd om het huis eens een lekker voorjaarssopje te geven. Corrie en Wijmpie Koelewijn uit Spakenburg zijn specialisten in schoonmaken. De 80-jarige Corrie doet het al haar hele leven bij particulieren. De dames hebben verrassende tips voor mensen die ook aan de slag willen (19.00 uur, Nederland 1).

Dossier Gesloten Over waargebeurde zaken die door de politie succesvol zijn afgerond. Vanavond: De 18-jarige Jessica komt op 13 juni 1991 's nachts niet thuis. Haar familie meldt haar vermissing op het politiebureau. Nog diezelfde dag vindt een voorbijganger het levenloze lichaam van Jessica onderaan een talud in het bos. Ze is op een gruwelijke manier om het leven gekomen. De politie start meteen een grootschalig onderzoek (23.00 uur, Nederland 2).

In Vinger aan de Pols vertelt radio- en televisiepresentator Rob Trip voor het eerst over zijn herseninfarct, waardoor hij in 2001 in coma raakte. De presentator van het Radio 1-Journaal en het wekelijkse televisieprogramma 'Buitenhof' werd in de winter van dat jaar niet lekker en belandde in het ziekenhuis, waar hij na een paar uur zelfs in een coma weggleed. Met zijn vrouw aan zijn zijde vocht hij voor zijn leven. Rob Trip vertelt Pia Dijkstra over deze moeilijke tijd en de revalidatie die hierna volgde.

Naar schatting 800 mensen zouden jaarlijks kunnen worden gered van blijvende invaliditeit of zelfs de dood als de eerste symptomen van een beroerte sneller zouden worden herkend (19.50 uur, Nederland 2).

CULTUUR

NPS Output: Jazzkelder Presentator/jazzbassist Hans Mantel gaat op zoek naar vergeten jazzopnamen uit het archief van de publieke omroep. In deze aflevering beelden van de Thad Jones/Mel Lewis Big Band, het trio van pianist Pim Jacobs met de Amerikaanse gitarist Wes Montgomery, de zanger Mark Murphy en een kwintet onder leiding van slagwerker Shelly Manne (00.25 uur, Nederland 3).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden