tv

ACTUALITEITEN

TweeVandaag Er is veel waardering voor de publieke omroep en weinig steun voor de plannen van staatssecretaris Medy van der Laan. Dit blijkt uit een enquête van het TweeVandaag Opinie Panel onder 15526 deelnemers over de toekomst van de publieke omroep. De enquête werd gehouden aan de vooravond van het grote mediadebat over de plannen van Van der Laan, vandaag in de Tweede Kamer.

De publieke omroep als geheel krijgt een dikke voldoende, een 7,1. De deelnemers zijn fel tegen het plan van de staatssecretaris om geen amusement meer uit te zenden. Maar liefst 83 procent van de deelnemers geeft aan dat ze wel graag amusement op de publieke omroep willen zien.

Ook is er weinig enthousiasme om per omroep een gekleurd opinieprogramma uit te gaan zenden. Ruim de helft van de deelnemers ziet het niet zitten als de omroep zich specialiseert in opinie en debat (17.59 uur, Nederland 1).

Netwerk De opmars van Aziatische 'tijgers' als China, Korea en India zal enorme gevolgen hebben voor de Nederlandse economie en de hele samenleving. Aziatische producten gaan steeds meer de markt domineren en de explosieve toename van de Aziatische industrie kost Nederland nu al duizenden banen. In Netwerk een analyse én de vraag: hoe voorkomen we dat Nederland een B-land wordt?

Tevens aandacht voor de toekomst van de publieke omroep en het debat daarover in Den Haag (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRES

Zembla: 'Hummers en hufters'. De terreinauto ligt onder vuur. Nederlandse gemeenten proberen deze grote auto's uit hun binnensteden te weren in de strijd tegen de slechte luchtkwaliteit. Maar ook in de VS, het moederland van de Hummers en de Jeeps, groeit het protest. De benzineslurpende terreinauto's worden steeds meer doelwit van milieu-activisten. Bovendien veroorzaken de terreinauto's meer dodelijke ongelukken (21.10 uur, Nederland 3).

PRAATSHOWS

Bij Barend en Van Dorp is vanavond te gast Antoinette Hertsenberg, presentatrice van het populaire consumenteprogramma 'Radar'. Ze presenteert ook 'Opgelicht', dat deze week de 100ste aflevering beleeft. Verder Pieter Dirk Uys, Zuid-Afrikaans cabaretier. Hij uit zijn kritiek op de lakse regering in Zuid-Afrika en haar beleid tegen aids (22.30 uur, Talpa).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden