tv

I N F O R M A T I E F

De Vakantierechter Vanaf vandaag, zondag, is Mr. Frank Visser in zes opeenvolgende afleveringen weer te zien als De Vakantierechter. De bekende televisierechter reist deze zomer door het land en past ter plekke snelrecht toe. Op deze manier verhelpt hij vakantieleed van zeer uiteenlopende aard.

Per aflevering behandelt Mr. Frank Visser twee verschillende zaken. Vandaag onder meer de zaak van de familie Van Berkel uit Tilburg: ’Scheuren in de camper’.

De familie Van Berkel is dolblij met hun nieuwe camper, tot er scheurtjes in het dak ontstaan. De dealer zegt alles te willen doen, maar niets te kunnen omdat de importeur Italiaans is en niet meer in Nederland zit. De familie laat het er niet bij zitten en eist reparatie (21.20 uur, Nederland 1).

C U L T U U R

Tien maal Mozart In deze aflevering een galaconcert vanuit het prachtige oude Estates- theater in Praag, waar in 1786 ’Le nozze di Figaro’ werd opgevoerd en Mozart een jaar later de première van ’Don Giovanni’ zelf dirigeerde. Nu speelt het Tsjechisch Filharmonisch Orkest onder leiding van de Oostenrijkse dirigent Manfred Honeck. Op de lessenaars staan het Concert voor klarinet en orkest KV 622, delen I Allegro II Adagio en III Rondo Allegro, en de Symfonie no. 38 in D gr.t. KV 504, de ’Praagse Symfonie’. Delen: I Adagia, Allegro, II Andante en III Finale, Presto (11.00 uur, Nederland 3).

R E A L I T Y

Big Brother 2006 Vandaag opent het geheel vernieuwde Big Brother Huis zijn deuren bij Talpa. In de spectaculaire kick-off uitzending, gepresenteerd door Bridget Maasland, nemen de nieuwe bewoners afscheid van hun familie en vrienden. Ruim 100 dagen worden zij afgesloten van de buitenwereld en 24 uur per dag bekeken door tientallen camera’s.

’Big Brother’ gaat de druk voor de bewoners dit jaar flink opvoeren. Voor het eerst gaan familieleden samen het huis in, beschikt ’Big Brother’ over een ’hot line’ én wordt de afzondering van de buitenwereld helemaal compleet: geen buitenlucht, geen daglicht; geen besef van de tijd of het weer, dus. Ook op berichten van het thuisfront hoeven de bewoners niet meer te rekenen. Binnen het complete isolement is er voor de bewoners één lichtpuntje: deze keer konden bewoners zich samen met een familielid of geliefde opgeven (20.30 uur, Talpa).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden