TV

DOCUMENTAIRE

Kardinaal Simonis geeft het in de uitzending volmondig toe: het pausbezoek werd een totale mislukking. De belangstelling viel zwaar tegen en er waren ernstige ongeregeldheden rond het bezoek aan Utrecht. Relschoppers en de commandant van de Mobiele Eenheid blikken terug.

Ook aandacht voor de woorden van mevrouw Hedwig Wasser, die in een rechtstreeks uitgezonden toespraak tot de paus een persoonlijk woord van kritiek op de kerk invoegde, een unicum. (20.50 uur, Nederland 3)

ACTUALITEITEN

TweeVandaag Mensenrechten, vrouwenrechten, de kloof tussen de islam en het christendom. 'TweeVandaag' houdt deze thema's tegen het licht met Huub Oosterhuis, Willibrord Frequin en Herman Verbeek, drie hartstochtelijke, maar wel zeer kritische katholieken. (17.59 uur, Nederland 2)

PRAATSHOWS

Soeterbeeck De gemiddelde Nederlander beoordeelt paus Johannes Paulus II op zijn standpunten over euthanasie, abortus, homoseksualiteit en het verbod van condooms. Maar nu deze paus wereldwijd wordt geroemd om zijn grote betekenis voor vrede en gerechtigheid in de wereld is de vraag of Nederland niet te eenzijdig is in haar beoordeling. Ger Koopmans, Tweede Kamerlid voor het CDA, gaat in discussie met schrijfster Nelleke Noordervliet en theologe Willien van Wieringen. (17.10 uur, Nederland 1)

Het Elfde Uur Dries van Agt is te gast. Hij spreekt met Andries Knevel over de politieke en maatschappelijke betekenis van het pontificaat van Johannes Paulus II. Vrij Nederland-journalist Margalith Kleijwegt vertelt over haar boek Onzichtbare Ouders, een verslag van een zoektocht naar de wereld van gewone allochtone gezinnen. Zij ging thuis op bezoek bij leerlingen van een zwarte school en stuitte op een totaal geïsoleerde wereld. (21.55 uur, Nederland 1)

SPORT

Champions League Rechtstreeks verslag van de kwartfinale in de UEFA Champions League tussen Olympique Lyon en PSV. Het commentaar is van Frank Snoeks en Johan Cruijff verzorgt de analyse. (19.50 uur, Nederland 2)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden