tv

REALITY

Man bijt hond Wiebo Wierdsma en Dedde Dijkstra zijn dikke maatjes en niet van plan elkaar los te laten. De vrienden willen samen begraven worden en hebben de steen alvast laten graveren en zelfs laten plaatsen. Vandaag gaan ze een mooie kist uitzoeken, want als ze dat aan familie overlaten zijn ze bang dat erop beknibbeld gaat worden. Dat willen ze voorkomen (18.55 uur, Nederland 2).

De Rijdende Rechter Als de welzijnsstichting op Texel failliet gaat en de daarin ondergebrachte concertvleugel in handen lijkt te vallen van een curator, slaan eilanders Ed Stiekema en Frits Langeveld alarm. De vleugel is immers door de bewoners van Texel gefinancierd en heeft een belangrijke culturele waarde voor het eiland.

Nood breekt wet, vandaar dat zij besluiten de vleugel te ontvoeren. Stiekema krijgt echter wroeging en besluit om zichzelf aan te geven bij de politie. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door zijn partner in crime Langeveld (22.35 uur, Nederland 1).

NATUUR

Vanavond staan in de -serie NL onder water ZuidwestNederland en Zeeland centraal. Het gebied dat in Nederland het meest te duchten heeft van de klimaatveranderingen in de toekomst is het zuidwesten. De noordelijke eilanden van Zeeland, het westen van Brabant en de zuidrand van Zuid Holland. Hier stromen de rivieren in zee: het land is dooraderd met water. Met de verwachte klimaatveranderingen, waarbij het rivierwater hoger komt te staan en de zeespiegel stijgt, kun je in dit gebied flinke problemen verwachten. In Dordrecht wordt hier bij stadsuitbreidingen nu al rekening mee gehouden. Omdat er weinig plek is in de stad zelf, zullen nieuwe wijken buitendijks gebouwd worden. Dat houdt in dat al direct bij de eerste plannen rekening gehouden wordt met het risico van overstromingen. Hoe bereid je de bewoners voor op overstromingsrisico’s en hoe zorg je als overheid dat je op overstromingen kunt inspelen (19.55 uur, Nederland 2). Ook

INFORMATIEF

De Nationale Bijbeltest Wat hebben Tatjana Simic en moslima Esmaa Aliriachi (Meiden van halal) met de Bijbel? Is D66-politicus Boris van de Ham een bijbelkenner? Wat hebben design, opvoeding en royalty met de Bijbel te maken? Vijf publieksgroepen, de Zeelieden, de Doodgravers, de Kickboksters, de Personal Coaches en de Corpsballen, en zes BN’ers gaan vanavond met elkaar de strijd aan in De Nationale Bijbeltest. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar onderwerpt de test Nederland aan 36 vragen over de Bijbel in de Nederlandse cultuur. De Nationale Bijbeltest kan tijdens de uitzending live worden meegespeeld via de bijbehorende website www.denationalebijbeltest.nl of sms.

De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen en NCRV-presentator Jacobine Geel. De Nationale Bijbeltest wordt uitgezonden in het kader van de jaarlijkse Bijbel10daagse die het Nederlands Bijbelgenootschap organiseert van 24 tot en met 31 oktober. Centraal in deze Bijbel10daagse staat dit jaar het thema ’De bijbel tussen trend en traditie’.

SPORT

Fight Night. RTL7 gaat elke laatste dinsdag van de maand een hele avond ’knallen’ met een vechtfilm en daarna een kickboksgala. Er wordt afgetrapt met de film ’Ali’ en It’s Showtime, een gala met onder anderen kickbokssterren Gago Drago en Sahin ’Kaas’ Yakut (20.30 uur, RTL 7)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden