tv

ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRES

Hoge bomen in de misdaad gaat over kruidendokter Willem van de Moosdijk. Tv-presentator Willem Duys besteedde in 1968 aandacht aan de 'dokter': in plaats van geneeskrachtige kruiden, verkoopt de man voor grof geld soepgroente, luidde de beschuldiging. Gevolg van de uitzending: bestelbusjes van Van de Moosdijk werden in de sloot gegooid, het gezin werd belaagd. Van de Moosdijk zelf werd veroordeeld wegens het onbevoegd uitoefenen van de geneeskunst en oplichting. Willem van de Moosdijk raakt financieel aan de grond en beraamt samen met zijn broer een overval op een geldloper. Een doldwaze actie, waarbij de broers 1,2 miljoen gulden buit maken. Van de Moosdijk wordt gepakt en zit uiteindelijk ruim vier jaar vast. In deze documentaire een terugblik op het leven van de inmiddels 80-jarige Van de Moosdijk (21.55 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

Kandidaat voor het VVD-lijsttrekkerschap Mark Rutte komt in Het elfde uur vertellen waarom hij de beste kandidaat is. Ook advocaat Knoops is te gast. Hij wil dat de Deventer moordzaak wordt heropend omdat de veroordeelde Ernest Louwes onschuldig is, denkt Knoops (21.55 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Opsporing Verzocht is geheel gewijd aan de vermissing van Natalee Holloway op Aruba. Op verzoek van het openbaar ministerie Aruba en het Korps Politie Aruba en in samenwerking met Politie Utrecht en de KLPD wordt deze uitzending ingezet om het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway een impuls te geven. Deze speciale uitzending zal ook uitgezonden worden op Aruba via BVN en TV Aruba. Er worden nog gesprekken gevoerd met het Amerikaanse programma America's Most Wanted om ook daar deze speciale aflevering van Opsporing Verzocht uit te zenden (21.30 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden