tv

NATUUR

Vroege Vogels 2010 is door de VN uitgeroepen tot het Internationale jaar van de biodiversiteit. NCB Naturalis is HET kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Reden voor ’Vroege Vogels’ om de komende weken daar een kijkje achter de schermen te nemen (19.25 uur, Nederland 2).

Rail Away Vandaag: Frankrijk, de ’Ligne des Pignes’, een prachtige treinreis langs de rivier de Var, die begint aan de Middellandse Zee. (19.55 uur, Nederland 2).

REALITY

Regelrecht Als plegers van geweldsmisdrijven hun straf erop hebben zitten, kunnen zij weer gaan en staan waar ze willen. Het is geen uitzondering dat geweldsplegers weer in de buurt van hun slachtoffer gaan wonen en werken. ’Regelrecht’ zet de mogelijkheden een gebiedsverbod af te dwingen op een rij en probeert de mogelijkheden om een dader een gebiedsverbod op te leggen te verruimen (21.05 uur, Nederland 1).

Koppen XL trekt de wereld rond op zoek naar de populairste trouwbestemmingen. De Seychellen zijn erg in trek en Bali, maar trouweiland bij uitstek is Cyprus. De koppels worden er met bussen aangevoerd. Met joodse vrouwen die met een niet-joodse man willen trouwen bijvoorbeeld, want dat is in eigen land verboden. Soms is er van liefde zelfs geen sprake, want Europese mannen of vrouwen laten zich op Cyprus betalen om met een niet EU-burger te huwen. Die heeft dan meteen een verblijfsvergunning op zak (21.30 uur, België 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden