tv

A C T U A L I T E I T E N

De persconferentie van het vertrekkende VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali is rechtstreeks te zien in het NOS Journaal. Per september gaat ze naar Washington om te werken voor het American Enterprise Institute, een conservatieve denktank. Hirsi Ali kwam recentelijk in het nieuws omdat zij in 1992 een verblijfs-vergunning in Nederland heeft verkregen en daarvoor heeft gelogen over haar persoonlijke achtergrond (13.30 uur, Nederland 2).

D O C U M E N T A I R E S

In Hoge Bomen in de Misdaad een portret van Michel van Rijn, volgens insiders de grootste internationale handelaar, oplichter én smokkelaar in (gestolen) kunst. Als zoon van een welgesteld gezin uit Amsterdam, raakt Van Rijn midden jaren zeventig in de kunstwereld verzeild. Ogenschijnlijk handelt hij in iconen, maar achter de schermen ontwikkelt Michel van Rijn zich in razendsnel tempo tot één van de grootste kunstrovers ter wereld (22.00 uur, Nederland 2).

P R A A T S H O W S

Soeterbeeck begint vandaag een derde reeks Wereldontmoetingen, waarin presentator Wilfred Kemp in gesprek gaat met denkers met een dwarse kijk op Nederland. De Vlaamse Hilde Kieboom bijt het spits af. Twee jaar geleden werd zij door koning Albert in de adelstand verheven vanwege haar inzet voor de armen. Kieboom maakt zich al jaren druk over de groeiende kloof tussen arm en rijk en over de verharding in de samenleving (17.10 uur, Nederland 1).

Deze week staat in Zomeravondcafé Italië centraal. Schrijfster Rosita Steenbeek is hoofdgast. Ze woont al jaren in Rome en haalt de inspiratie voor haar romans uit het leven in Italië. Ook BZN-zanger Jan Keizer is Italië-liefhebber en hij maakt samen met vaste kok Ad Janssen Italiaanse aperitiefjes en hapjes. Tevens is een culinaire reportage over het verschijnsel ‘slow food’ te zien (19.30 uur, Nederland 2)

A M U S E M E N T

Man bijt hond Steeds meer kinderen kampen met een taalachterstand. Willem Berend Hietbrink heeft de oplossing. Hij heeft een eigen taal ontwikkeld, die voor kinderen ideaal zou zijn om te leren: het Neder-Diets. Het is een oertaal, waarin niemand een fout kan maken. Hietbrink is dakloos, werkloos en alleen maar bezig met zijn missie: zoveel mogelijk mensen overtuigen van zijn oertaal (19.00 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden