tv

INFORMATIEF

Vanavond begint de achtdelige NCRV-serie Bosch, Beuk & Haan. Hierin gaan presentator Evelien Bosch, kok Ramon Beuk en vogeldeskundige Nico de Haan op zoek naar de mooiste plekjes van Nederland. Van het Brabantse Heusden tot Midwolda in Groningen, van Noord-Limburg tot het Overijsselse Vechtdal. Op zoek naar ijsvogels en terpen, gevangenissoep, oude bruggen en historische kastelen.

In Bosch, Beuk & Haan wandelt Evelien Bosch door historische plaatsen in Nederland en laat ze zien wat die dorpen, steden en gebieden aan cultuur te bieden hebben. Beuk zoekt naar de verhalen achter smakelijke streekgerechten en streekproducten. Als het even kan, geeft hij zijn eigen draai aan deze eeuwenoude recepten. Nico de Haan neemt de kijkers mee de natuur in, op zoek naar bijzondere planten en dieren.

In de eerste uitzending van Bosch, Beuk & Haan vaart Evelien met een traditionele schouw een stuk van de turfroute door Zuidoost-Friesland. Met schrijfster Mariet Meester loopt ze door het gevangenisdorp Veenhuizen. Mariet groeide op in dit Drentse dorp en haar roman De eerste zonde speelt zich hier af. Ze laat Evelien de plekken zien die in haar jeugd en haar roman een belangrijke rol hebben gespeeld. Ramon gaat aan de slag met de voedzame, maar weinig smakelijke gevangenissoep die in vroeger tijden door de bewoners van de dwangkolonie Veenhuizen werden gegeten. Nico gaat in het nabijgelegen Fochteloërveen op zoek naar de grus grus, oftewel de kraanvogel. In dit uitgestrekte hoogveengebied hebben de afgelopen jaren enkele kraanvogelpaartjes hun nest gebouwd. Nico de Haan mag zich de bekendste vogelaar van Nederland noemen. Hij was lange tijd directeur van de Vogelbescherming Nederland. (19.55 uur, Nederland 2)

SPORT

NOS Studio Sport zendt vanavond rechtstreeks de UEFA Champions Leaguewedstrijd Olympique Marseille – PSV uit. De vorige ontmoeting met de Franse club eindigde in Eindhoven in een 2-0-overwinning voor PSV, de eerste Champions League-zege na twee nederlagen tegen de andere tegenstanders in de groep, Atlético Madrid en Liverpool. De aftrap vanavond is om 20.45 uur. Commentator is Philip Kooke, analyticus in de studio is Johan Cruijff. (20.16 uur, Nederland 3)

INFORMATIEF

Vanavond begint de Avro om 21.10 uur op Nederland 1 een nieuw seizoen van Missers. Het programma over medische blunders gaat in deze eerste aflevering nader in op het overlijden van vakbondsman Herman Bode, begin 2007. De nabestaanden blijken na zijn dood een klacht te hebben ingediend bij het Medisch Tuchtcollege tegen een huisarts van een huisartsenpost. Deze weigerde de zieke Bode te bezoeken, ook nadat zijn vrouw de ernst van de situatie had uitgelegd. Missers laat een fragment horen uit dat telefoongesprek.

Het Tuchtcollege gaf de huisarts uiteindelijk een berisping. Bode overleed naar alle waarschijnlijkheid aan een maagbloeding.(21.10 uur, Nederland 1)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden