tv

F A M I L I E

In Le Rêve volgt programmamaker Kees Boas een Nederlands echtpaar dat een camping heeft overgenomen aan de rand van de Franse Ardèche. Ze kenden de plek goed, omdat ze al ruim twintig jaar een stacaravan op het terrein hadden staan. Toen ze de mogelijkheid kregen om deze camping over te nemen, verkochten ze hun drankhandel in IJmuiden. Als Boas in september 2004 kennis met hen maakt, hebben zij een intensief seizoen achter de rug. De circa 20 personeelsleden, die ’s zomers nodig zijn om de camping met bijna 200 plaatsen te runnen, zijn vertrokken. Het stel maakt plannen om de onderneming in de winter te verbeteren.

Als Boas in het voorjaar terugkomt, vertellen de Nederlanders dat de camping officieel nog helemaal niet hun eigendom is. Pas als de vergunningen van de camping rond zijn, kan de definitieve koop worden gesloten. De Franse autoriteiten hanteren strenge regels: de eisen aan het sanitair zijn hoog en stacaravans mogen niet meer uitgebouwd worden tot paleisjes. Hierdoor komt het kampeerterrein pas eind 2006 officieel in Nederlandse handen (19.50 uur, Nederland 3).

A C T U A L I T E I T E N

De VVD maakt vanavond bekend wie van de drie kandidaten – Jelleke Veenendaal, Mark Rutten en Rita Verdonk– de nieuwe lijsttrekker wordt van de VVD. NOS Live brengt hierover verslag uit vanuit het Hotel Okura in Amsterdam (19.29 uur, Nederland 1).

P R A A T S H O W S

In God voor 80+ers staan de ergste vooroordelen over senioren centraal: oude mensen zeuren over van alles en nog wat, de mannen ruiken allemaal naar Old Spice en vroeger was alles beter. De vijf mensen die in deze aflevering het woord voeren, praten over de naderende dood. Geen van allen vindt zichzelf echt oud. Hans Moolenburgh (81) is na al die jaren nog steeds smoorverliefd op zijn vrouw. Zangeres Jolie Nuij (85) treedt nog overal in het land op. Hans Bloemendal (83) is als oudste biochemicus nog steeds verbonden aan de universiteit en ook kloosterzuster Elizabeth Jansen (83) en Jopie Fenecourt (93) hebben niets met geraniums (17.10 uur, Nederland 1).

A M U S E M E N T

De Mis(s) Verkiezing SterrenLingo staat vanavond in het teken van mensen met een handicap of een chronische ziekte (19.05 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden