tv

ACTUALITEITEN

Eenvandaag Commissie ZORG om JEUGD adviseert vandaag aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de gewenste inrichting van de jeugdzorg. Dit is het zoveelste rapport dat in korte tijd verschijnt.(18.15 uur, Nederland 1).

In Netwerk vertellen een ambulancebroeder en een ambtenaar over de bedreigingen en het geweld in hun werk, ook worden ze gevolgd tijdens een training die agressie moet voorkomen (20.25 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Ancient Megastructures: The Alhambra In de Andalusische bergen van Zuid-Spanje ligt het magnifieke ’rode kasteel’, het Alhambra. Met muren van drie meter breed en veertig torens nam de bouw van dit legendarische fort meer dan 150 jaar in beslag. Het Alhambra is het bewijs van het vakmanschap van de islamitische architectuur. (23.00 uur, National Geographic Channel).

VPRO Import: China’s kapitalistische revolutie

Deng Xiaoping is de geschiedenis ingegaan als de man die in 1989 het bevel gaf het vuur te openen op de demonstranten op het Tiananmenplein in Peking. Robert Coldstream laat met deze film zien dat Deng Xiaoping met zijn kapitalistische revolutie ook de basis legde voor de bloeiende economie van het hedendaagse China. Deng Xiaoping maakte de transformatie mogelijk van China in een economische Super Power met behoud van het communistische politieke systeem (23.40 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

Profiel Leo en Tineke Vroman: Soms is liefde eeuwig

In het leven van dichtersechtpaar Leo (94) en Tineke Vroman (88) staan de Liefde, het Leven en de Dood centraal. Op de vraag naar de voorwaarde om samen zo gelukkig oud te worden hoeft Leo niet na te denken: „Liefde”.

Sinds tien jaar wonen zij in een moderne flat voor ouderen in Fort Worth, Texas, waar zij zich bezighouden met dagelijkse dingen als een wandelingetje en het huishouden, maar ook nog steeds met lange gesprekken en dichten. Onlangs verscheen Leo Vromans bundel ’Soms is alles eeuwig’. Zijn gedichten hebben een persoonlijke toon. Vaak gaan ze over zijn liefde voor Tineke en zijn dochters, maar ook over zijn fascinatie voor biologische levensprocessen en de dood. Na een lang leven samen bereiden Leo en Tineke zich voor op het afscheid (23.05 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden