tv

ACTUALITEITEN

In Netwerk een reportage over het omstreden cruiseschip ’ss Rotterdam’. De Rotterdamse Woningbouwvereniging Woonbron zit met het aangekochte schip in de maag, omdat de renovatie financieel gigantisch uit de hand is gelopen. Woonbron ziet zich geconfronteerd met een verlies van zo’n 80 miljoen euro; de druk op de directie om af te treden wordt met de dag groter. Want hoe is het mogelijk dat niemand eerder op de rem heeft getrapt om het tij te keren? (20.25 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Advocaat van de Duivel Is de Paus schuldig aan duizenden aidsdoden door zijn anti-condoompolitiek? Het is één van de drie aanklachten die tegen Paus Benedictus XVI zijn geformuleerd in ’Advocaat van de Duivel’.

In een fictieve rechtbanksetting werpt mr. Spong telkens nieuw licht op een controversieel hoofdpersoon over wie het grote publiek een scherp oordeel heeft, onder invloed van de media. Paus Benedictus XVI is de tweede aangeklaagde in deze programmaserie, namens wie mr. Spong optreedt. Twee opponenten, oud-KRO-journalist en presentator Aad van den Heuvel en theoloog en ethicus Jean-Pierre Wils - die onlangs brak met de katholieke kerk n.a.v. de affaire Williamson - trachten zijn pleidooi onderuit te halen. Het eindoordeel is aan een vijfkoppige burgerjury (20.50 uur, Nederland 2).

REALITY

Man bijt hond heeft een nieuwe docusoap: Frans anders. Op het Friese platteland woont Frans Zwaagstra. De 43-jarige geitenboer is een oermens pur sang. Hij heeft een bijzondere filosofie over het leven. Zwaagstra is graag een buitenstaander. Van vandaag tot en met 7 mei duikt ’Man bijt hond’ in zijn bijzondere leven. In zijn boerderij onttrekt Frans zich volledig aan alle stress en drukte. Hij is ouderwets en daar is hij trots op. Hij is een boer van de oude stempel: kapt zijn eigen stookhout, maait met een zeis en eet alleen groenten van eigen grond, waaronder voederbieten. Op het erf van zijn ouders woont hij in een houten schuur.

Zwaagstra heeft overal zijn eigen filosofie over. Zo doucht hij niet. ’Want een mens moet een tweede huid hebben.’ Hij heeft een ouderwetse WC die hij niet hoeft door te trekken. ’Want schoon water, dat spoel je niet zomaar weg.’ Frans is vrijgezel, want de vrouw die hij zoekt moet een beetje Middeleeuws zijn. ’Niet zo’n opgepoetste vogel, maar iemand die klompen draagt en grote handen heeft.’ (18.50 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden