Tv

ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Zembla: Eurobedrog Voor de invoering van de euro hebben politici de Nederlandse burgers niet het hele verhaal verteld. Er is onvoldoende gewaarschuwd voor euro-effecten zoals prijsstijgingen en de 'geldillusie'. Veel mensen verloren het zicht op de werkelijke waarde van hun geld. De overgang van de gulden naar de euro is daarmee politiek ernstig onderschat. Hierdoor hebben de Nederlandse economie en het vertrouwen in de Europese munt grote schade opgelopen. Tot die conclusie komt een aantal economen in de Zembla-aflevering 'Eurobedrog' (21.10 uur, Nederland 3).

PRAATSHOWS

In TV3 zijn presentatrice Bridget Maasland en acteur Huub Stapel te gast (19.20 uur, Nederland 3).

Rondom tien Minister Van der Hoeven wil een breed debat over het ontstaan van de aarde. Wetenschappers reageren geërgerd. De medicus Piet Borst vreest rechts-christelijke inmenging in het biologie-onderwijs (22.20 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Man bijt hond Zweefvliegen: zo vrij als een vogel, hoog boven het landschap, een schitterende bezigheid. Alleen al voor het uitzicht is een vlucht met een zweefvliegtuig de moeite waard. Vliegclub Hoogeveen krijgt nu echter een groep op bezoek die het zonder uitzicht moeten stellen. De kersverse zweefvliegers zijn namelijk slechtziend of blind (19.00 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sportdocument: Rood of Blauw Een week uit het leven van een gespleten dorp. In Spakenburg, vissersdorp aan het IJsselmeer, loopt een scheidslijn tussen 'rood' en 'blauw'. Rood is de kleur van IJsselmeervogels, een voetbalclub uit de hoogste klasse van het zaterdagvoetbal. De voetbalclub Spakenburg die in dezelfde klasse speelt, staat voor blauw. De twee clubs zijn letterlijk buren van elkaar, maar vooral ook aartsrivalen. Die rivaliteit bepaalt in hoge mate het openbare leven in het dorp. NOS Studio Sport filmde er een week lang, vlak voor het treffen tussen rood en blauw (20.25 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden