tv

DOCUMENTAIRES

In ' Geen hulp alstublieft!' zijn ook twee voorbeelden te zien van vereenzaamde ouderen in vervuilde huizen die behendig de aangeboden hulp buitenshuis weten te houden (21.08 uur, Nederland 3). Is It Real?: Nieuwe twaalfdelige serie. Aflevering 1: UFO's. Videobeelden en foto's tonen grote, lichtgevende objecten die in de lucht vliegen, mysterieuze cirkels worden gevonden in velden en getuigenissen over ontmoetingen zijn ontelbaar. Beweringen worden geanalyseerd en het bewijs wordt ontleed met astronomen, psychologen en zelfs een schimmelexpert. Daarna: ' Ghosts'. Al eeuwenlang zijn er verhalen over locaties die bezeten zijn door geesten. Wetenschappers en paranormale detectives onderzoeken die zogenaamde geestverschijningen (Vanaf 22.00 uur, National Geographic Channel). D R A M A Babyfather Over seksuele schandalen, jeugdige ambitie, onbezonnenheid en familietrouw. Ware vriendschap overleeft het allemaal. De NPS zendt vanaf vanavond dit BBC-drama uit. De serie is in Engeland diverse malen in de prijzen gevallen.

Gus, Beres, Linvall en Johnny wonen in Brixton, een multiculti-wijk in Londen. Ze genieten van hun bestaan, houden van een biertje, maar zijn er ook voor elkaar als het even tegen zit (22.45 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Bach beleeft première in Nova Het tot dan toe onbekende werk van Johann Sebastian Bach dat dit voorjaar in Weimar werd gevonden, wordt voor de Nederlandse televisie voor het eerst weer (deels) uitgevoerd. Sopraan Claron McFadden en pianist Polo de Haas reisden voor Nova naar Duitsland om de eerste bladzijden van het stuk uit te voeren. Het resultaat is vanavond in Nova te horen (Nederland 3, 22.20 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden