tv

In Twee Vandaag een gesprek met schrijver Remco Campert over zijn nieuwste boek 'Het satijnen hart', dat verhaalt over een oudere kunstenaar die terugblikt op zijn leven. De vraag rijst hoe autobiografisch het boek is.

En, twintig jaar na de kernramp in Tsjernobil, aandacht voor het debat over kernenergie. Nu de traditionele energiebronnen steeds meer uitgeput raken, lijkt het noodzakelijk om de problemen rond kernenergie opnieuw te bediscussiëren (17.59 uur, Nederland 2).

Steeds meer farmaceutische bedrijven testen hun nieuwe medicijnen op mensen in ontwikkelingslanden. Netwerk onderzocht hoe een Nederlands bedrijf een klinisch onderzoek uitvoerde in India. Alle ethische regels blijken bij deze test te zijn genegeerd (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRES

In Het Uur van de Wolf een documentaire over en met Maxim Vengerov (1974), één van de beste violisten ter wereld. De film gaat onder meer over zijn jeugd in het koude Siberië als buitengewoon getalenteerd kind, over liefde voor muziek die hij nu ook overdraagt op kinderen in zijn masterclasses en over experimenten met elektrische viool en over passie voor de tango (20.20 uur, Nederland 3).

PRAATSHOWS

Maxime Verhagen praat in Het elfde uur over de plannen voor het laatste regeringsjaar, de slechte stand van het CDA in de peilingen en de keuze voor de huidige coalitie als inzet voor de verkiezingen. De andere gasten: Angélique Verstraeten, die de impact van een eetstoornis en de relatie met het zelfbeeld van degene die eraan lijdt beschrijft en EO-directeur Henk Hagoort (21.55 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Een nieuwe serie van het reallife-programma De stadsdokter gaat van start. De praktijk van huisarts Tjarda Scheltens in een gezondheidscentrum in het Utrechtse Leidsche Rijn staat centraal. De nieuwe serie moet een beeld geven van de gezondheidszorg zoals die steeds vaker wordt georganiseerd: diverse medische disciplines die in één gezondheidscentrum zijn ondergebracht (19.30 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport zendt de eerste halve finale in de Champions League tussen Villareal en Arsenal live uit, met voor- en nabeschouwing (20.00 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden