tv

A C T U A L I T E I T E N

De vorige week overleden kardinaal Willebrands wordt vandaag begraven. Kruispunt Extra doet vandaag in een speciale uitzending verslag van de uitvaart in de St. Catharinakerk in Utrecht. Ook via de website katholieknederland.nl is de dienst live te volgen. Presentator Leo Fijen blikt in de studio vooruit met theoloog Paul van Geest, die jaren in Rome woonde, en die kardinaal Willebrands van zeer nabij heeft leren kennen. Wilfred Kemp verzorgt het commentaar (10.30 uur, Nederland 1).

P R A A T S H O W S

In Spraakmakende zaken praat presentator Paul Rosenmöller over de moord op Louis Sévèke. Vorig jaar november werd de 41-jarige Sévèke, prominent politiek activist, in Nijmegen doodgeschoten. Het onderzoek naar de moord loopt nog steeds. De familie van Sévèke wil graag meer betrokken worden bij het onderzoek, maar vooralsnog gebeurt dat niet. Rosenmöller praat hierover met Raymond-Pierre Sévèke, de broer van Louis (21.50 uur, Nederland 1).

I N F O R M A T I E F

Andere tijden schetst het leven en de erfenis van Cornelis Verolme, de beroemdste scheepsbouwer die Nederland ooit heeft gekend. Hij werd door zijn onorthodoxe optreden een nationale figuur, maar toen de markt instortte was ook zijn faam snel voorbij. Hij vestigde in de jaren vijftig een scheepswerf in Brazilië. Daar ontving hij graag de machtigen der aarde, zoals de president van Brazilië én prins Bernhard, een van Verolmes goede vrienden. Verolme overleed in 1981 (20.55 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden