tv

D O C U M E N T A I R E S

Ik wil wel In deze documentaire staat de aanpak van adhd centraal en hoe het beter zou moeten. In ’Ik wil wel’ maakt de kijker kennis met twee gezinnen met kinderen met adhd.

Uitgangspunt zijn de sociale, emotionele en financiële problemen waar deze kinderen én hun ouders tegen aan lopen.

Aanleiding tot het maken van de documentaire is de vaststelling dat langwerkende medicijnen voor adhd-patiëntjes nog steeds niet worden vergoed.

In Nederland staan 150.000 kinderen geregistreerd als adhd-patiënt. Vooral jongens leiden in meer of mindere mate aan adhd (75 procent), dat in veel gevallen gepaard gaat met gedragsstoornissen, depressies en angsten (17.40 uur, Nederland 1).

NCRV Dokument: Coma In dit tweeluik van maker René Roelofs een portret van de jongens Mario en Marc die verblijven in het Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg. Beiden zijn na een ernstig verkeersongeluk in coma geraakt.

Jaarlijkse raken naar schatting 1000 à 1500 mensen, waarvan de helft onder de 25 jaar is, in coma. Onder jongeren zijn roekeloos gedrag met fiets, scooter en auto en spectaculaire sporten als kitesurfen vaak de oorzaak. Zo’n tien procent van de patiënten komt in een speciale comakliniek terecht.

Het Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg is het belangrijkste centrum in Nederland voor de behandeling van jonge comapatiënten. Hier zetten artsen, verplegers, familie en vrienden alles op alles om de patiënt weer bij bewustzijn te krijgen (23.00 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden