tv

ACTUALITEITEN

Prinsjesdag 2008 is uitgebreid te volgen via televisie, radio, internet, teletekst en het digitale themakanaal NOS Politiek 24. Belangrijke elementen in de uitzending zijn natuurlijk de Troonrede, het koffertje van de minister Bos van financiën en de rijtoer in de gouden koets. Maar ook de politieke en maatschappelijke reacties op de plannen ontbreken niet in de uitzending. NOS Televisie doet tussen 12.30 en 15.56 uur rechtstreeks verslag op Nederland 1. De presentatie is in handen van Brecht van Hulten en Ferry Mingelen. ’s Avonds is er een samenvatting te zien (18.55 uur, Nederland 2).

In een speciale uitzending ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Justitia et Pax Nederland volgt Soeterbeeck de 32-jarige J & P-medewerker Nathalie van Schagen in Oost-Congo, waar nog dagelijks vrouwen worden verkracht (17.05 uur, Nederland 2).

Netwerk is geheel gewijd aan Prinsjesdag. In samenwerking met het Nibud biedt ’Netwerk’ inzicht in de gevolgen van de Miljoenennota voor drie verschillende huishoudens: een gezin, een bijstandsmoeder en een AOW’er (20.25 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Cinemania Vernieuwd filmprogramma (opvolger van ’Cinema.nl’). Uitgangspunt zijn grote filmische thema’s zoals geweld, seks en humor. Op deze manier onderzoekt Cinemania de kracht van film, met steeds een nieuwe vraag als centraal thema. Presentatie is in handen van Roeland Fernhout. Vanavond: openingsscènes (00.10 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden