tv

PRAATSHOWS

De Wereld Draait Door heeft onder anderen als gast Mirjam de Graaff over haar broer Bart de Graaff en de bioscoopfilm ’Bikkel’ en Linda de Mol aan de vooravond van het vierde seizoen ’Gooische Vrouwen’ (19.30 uur, Nederland 3).

NATUUR

Vroege Vogels TV gaat in Amsterdam op zoek naar de oorzaken van de teruglopende mussenstand en laat zien hoe die op simpele wijze kan worden tegengegaan. Verder: Veel gemeenten, provincies en andere grondeigenaren maken plannen waarbij vaak onnodig waardevolle bomen, houtwallen of zelfs een heel park dreigen te verdwijnen. Soms met een goede reden, maar vaak is kap niet nodig. ’Vroege Vogels’ Radio opent 7 september weer het Meldpunt Kappen, in samenwerking met de Bomenstichting. Menno Bentveld neemt alvast een voorproefje (19.55 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

’t Zal je maar gebeuren In het stadje Bautzen in de voormalige DDR, stond een van de ergste communistische strafgevangenissen. In Bautzen kwijnden honderden politieke gevangenen weg door ziekte, honger en terreur van de bewakers. Om het slechte imago te verbeteren, werd in 1950 een gevangenenkoor opgericht dat zondags in de gevangeniskerk optrad. Opgesloten in een speciale cel oefende dit koor dagelijks uren op geestelijke liederen, cantates en motetten. Tegen de verdrukking en de honger in. Een portret van een stukje paradijs in een hel (22.50 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden