tv

Kanjers is het nieuwe opvoedprogramma dat laat zien hoe met hulp van een orthopedagoog gezinnen met tegendraadse pubers hun leefsituatie kunnen verbeteren. Het gebruik van de computer, kleedgeld, uitgaan, huiswerk, hoe laat moet ik thuiskomen; het zijn de alledaagse en herkenbare thema's die allemaal aan bod komen. Drie gezinnen worden een maand op de voet gevolgd. Alles wordt gefilmd. Van de steeds terugkerende ruzie over uitgaan tot het maken van huiswerk (19.30 uur, Nederland 1).

De Kinderpolikliniek, Vinger aan de Pols op locatie. In deze nieuwe reportagereeks worden kinderen gevolgd die behandeld worden in de speciale kinderpoli van het VU medisch centrum in Amsterdam. In de kinderpolikliniek komen jongens en meisjes voor de meest uiteenlopende behandelingen.

De Kinderpolikliniek volgt Esra Serinci, die voor de tweede keer in haar leven leukemie heeft. Eens in de zes weken gaat ze naar de polikliniek. Vandaag is het een zware dag. Esra krijgt een ruggenprik, beenmergpunctie en een chemokuur (20.00 uur, Nederland 2).

In De leugen regeert een discussie tussen de advocaten van de vorig jaar ontvoerde Claudia Melchers en een Parool-journalist. Na de ontvoering van Claudia Melchers werd er in de pers - daarin gestimuleerd door de merkwaardige ontvoerderseis: die wilden 300 kilo cocaïne - volop gespeculeerd over de achtergronden van de ontvoering. Tot woede van de familie Melchers, die onlangs gelijk kreeg van de Raad voor de Journalistiek waar zij een klacht hadden ingediend (20.25 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport brengt een documentaire, gemaakt door Mart Smeets, over Eric Heiden. Hij won vijf gouden medailles tijdens de Olympische Spelen van Lake Placid in 1980. Die prestatie bezorgde hem eeuwige roem in schaatsnatie Nederland, in zijn vaderland kent bijna niemand hem (22.55 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

(Freek) Kortgehouden Extra De elfde en laatste aflevering in deze serie wordt samengesteld door de kijker. Deze extra aflevering bevat de vijftien meest gewaardeerde filmpjes uit de reeks van in totaal 80 filmpjes. Om tot deze vijftien te komen, konden kijkers op de website van het programma (www.kortgehouden.nl) hun stem uitbrengen op hun favoriete filmpjes (21.05 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden