tv

ACTUALITEITEN

Netwerk In de tweede aflevering van de serie ’Kafka in de Polder’, een serie over burgers die verstrikt zijn geraakt in een langslepend conflict met de overheid, staat de familie Van den Adel centraal. Al ruim twee jaar vechten de ouders om hun dochter na een uithuisplaatsing weer terug te krijgen (20.25 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Noorderlicht Nieuws Deze week: regen voorspellen met telefoonantennes, bijzondere insecten en bronzen zwaarden gieten op een prehistorische manier. En antwoord op de vragen ’Hoe maak je plastic van een aardappel?’ en ’Hoe fiets je nou eigenlijk?’

Te gast in de studio is bioloog Hans de Iongh. Hij vertelt over zijn werk in Kenya, waar hij zendertjes op leeuwen plaatst om zowel de leeuw, als het vee van de lokale bevolking te beschermen. En in de wekelijkse pitch voor de ’Academische jaarprijs’ aandacht voor de Gouden Eeuw (20.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Andermans Veren Presentator Kick van der Veer toont fragmenten uit de wereld van theater, cabaret en televisie. Deze aflevering staan ’vertalingen’ centraal. Kromme en letterlijke vertalingen die bijzonder klinken in een Engelse versie bij Don Quishocking. Najib Amhali zorgt voor verwarring op een ouderavond, Hetty Blok en Jo Fischer moeten zich, voorbereidend op emigratie, een nieuwe taal aanmeten. Arjan Ederveen en Tosca Niterink geven Spaanse les. Ook Toon Hermans en Frans Halsema dragen bij (21.30 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden