tv

A C T U A L I T E I T E N

In Netwerk een portret van de uitgeprocedeerde Soedanese mevrouw Ibrahim. Mevrouw Ibrahim heeft ernstige rugklachten die kunnen leiden tot uitval van bepaalde functies en mogelijk blijvende invaliditeit. Een huisarts verwijst haar door naar het ziekenhuis waar ze verschillende onderzoeken ondergaat. Uiteindelijk wordt ze opgeroepen voor een medisch noodzakelijke operatie. Terwijl ze naar de operatiekamer wordt gebracht, komt de financiële afdeling van het ziekenhuis in actie; mevrouw is niet verzekerd en wordt terug gestuurd naar huis zónder geopereerd te zijn. ’Netwerk’ haalt verhaal bij het ziekenhuis (19.27 uur, Nederland 2).

P R A A T S H O W S

De Staat van verwarring Absurdistische talkshow, met in deze uitzending, in het kader van ’De Dag van de Ozonlaag’: De zestigjarige Joop Boer besloot na een bijna-dood-ervaring veertig jaar geleden om über-milieubewust te gaan leven. Hij heeft geen tv, geen koelkast, een elektriciteitsrekening van nul euro en vult maar twee vuilniszakken per jaar (23.40 uur, Nederland 3).

I N F O R M A T I E F

Man bijt hond Het Poëzie-seizoen is weer begonnen. Mensen waarvan je het niet verwacht blijken soms over bijzonder talent te beschikken. ’Man Bijt Hond’ ging langs bij bokser Wim de Haan om zijn talent eens van dichter bij te bekijken. Verder: Lange tijd was Frankrijk de nummer een op het gebied van wijnverkoop. Maar de concurrentie uit andere landen neemt sterk toe. De Fransen zitten in hun maag met een gigantische wijnplas. Amateur-wijnboer Theo Janssen begrijpt als geen ander waar de Franse wijnproducenten deze malaise aan te danken hebben (18.55 uur, Nederland 2).

A M U S E M E N T

Andermans Veren is volledig gerestyled en, uitgezonden vanuit het intieme Theater Bouwkunde in Deventer, terug op de buis. Kick van der Veer toont en becommentarieert fragmenten uit de wereld van het theater- en televisieamusement. Daarnaast is er elke week een optreden van een persoonlijkheid uit de kleinkunstwereld. Wekelijks staat er een thema centraal. Deze week is Maarten van Roozendaal te gast en het thema is ’puberteit’. Vanavond fragmenten van o.a. Herman van Veen, Joep van Deudekom, Martine Bijl, Paul van Vliet en Frits Lambrechts (21.30 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden