tv

ACTUALITEITEN

Op 20 november bestaat het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind twintig jaar. Daarom komen omroepen Human en Ikon met een tweede reeks van de tv-serie Mensjesrechten. In vijf films van drie minuten komen kinderen in Nederland aan het woord van wie de rechten worden geschonden. Vandaag: Yasmina (15) zit al drie maanden in een justitiële jeugdinrichting om haar uit handen van een loverboy te houden (15.55 uur en 22.50 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

A Place for Paedophiles De Brits-Amerikaanse televisiemaker Louis Theroux ontmoet in deze BBC-documentaire patiënten en therapeuten van het Coalinga Mental Hospital in Californië, waar meer dan vijfhonderd veroordeelde pedofielen opgesloten zitten (21.10 uur, Canvas).

Koppen XL heeft aandacht voor een bizarre trend bij zwangere vrouwen: pregorexia. Heel wat vrouwen zijn bezorgd over hoe hun lichaam er na hun zwangerschap zal uitzien en beginnen al tijdens de zwangerschap op hun lijn te letten, ondanks de mogelijke kwalijke gevolgen voor hun ongeboren kindje (21.30 uur, België 1).

’t Zal je maar gebeuren vertelt het verhaal van de verdwijning van Joanne Noordink, een jonge ondernemende vrouw van 27 jaar. Bijzonder was haar werk voor een weeshuis in Afrika, waar ze lange tijd werkzaam was. Ze verdween plotseling op 11 december 2008 (23.35 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden