tv

INFORMATIEF

Radar Een maand geleden deed kabelmaatschappij Ziggo de keiharde toezegging dat alle klachten die ze na een oproep van ’Radar’ kregen binnen twee à drie weken opgelost zouden zijn. ’Radar’ onderzocht of dit ook werkelijk zo is en komt tot opzienbarende conclusies. Verder: in 2009 moet een nieuwe wet zorgen voor duidelijkheid over hoeveel u aan een tussenpersoon betaalt. Is die nieuwe wet toereikend genoeg? En hoeveel blijft er eigenlijk aan de strijkstok hangen van de tussenpersoon bij het afsluiten van een hypotheek? (20.30 uur, Nederland 1).

Inside: The Body Trade In Amerika wachten 95.000 mensen op een nieuw orgaan, maar er zijn slechts 30.000 beschikbaar. Dagelijks sterven talloze zieke mensen. De grote vraag naar donoren heeft geleid tot een zwarte markt in organen. In dit programma een onderzoek naar de herkomst van deze lichaamsdelen (22.30 uur, National Geographic Channel).

Geloof, seks & (wan)hoop De seksuele voorlichting in Nederland is slecht, constateert Ingeborg Beugel. Veel scholen doen er nauwelijks aan of waarschuwen alleen maar tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. Veel jongeren hebben geen flauw besef van de gevoelens van het andere geslacht. Over de seksuele armoe in een seksueel beladen tijd (22.55 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

Documentaire Festival 2008: Portret van Anton Adriaan Mussert Documentaire uit 1968 van Paul Verhoeven over NSB-leider Anton Adriaan Mussert, aan de hand van foto’s, filmfragmenten, brieven en gesprekken met mensen die Mussert hebben gekend, onder wie professor W. Schermerhorn, E.J. Roskam en Florrie Rost van Tonningen. Mussert werd op 7 mei 1946 terechtgesteld als landverrader (23.20 uur, Nederland 2). Aansluitend: het Festival Journaal vanuit hotel restaurant Schiller aan het Rembrandtplein in Amsterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden