tv

A C T U A L I T E I T E N

In Netwerk aandacht voor de schadelijke gevolgen van het doorfokken van huisdieren. Mevrouw Schuitenmaker heeft twee Cavalier Spaniels King Charles. Beiden hebben een te kleine schedel. Daardoor loopt hersenvocht naar het ruggemerg. De beestjes kermen van de pijn en moeten binnenkort aan de Prednison. Oorzaak: de dieren zijn doorgefokt op een platte neus. Diergeneticus Ed Gubbels stelt dat er vele honden dusdanig zijn doorgefokt op uiterlijke kenmerken, dat ze met gezondheidsproblemen rondlopen. Een kamermeerderheid wil nu, dat de minister bekijkt of een aantal rassen verboden kan worden (20.25 uur, Nederland 2).

I N F O R M A T I E F

Man bijt hond ’Country Nico’ is de bijnaam van Nico Kaats. Zijn hele leven is hij al geïnteresseerd in Country. Zijn inwonende moeder zag het niet zitten dat hij vaak de hort op ging, maar sinds het overlijden van zijn moeder gaat hij helemaal los. Het huis onderging een metamorfose. Ook is hij een fanatieke linedanser geworden. De dood van zijn moeder ziet hij als een moment waarop hijzelf is gaan bloeien in zijn leven. ’Man bijt hond’ maakte een portret van deze laatbloeier (18.55 uur, Nederland 2).

Over vaders en zonen Zoektocht van Hugo Borst naar de gevoelige plekken in de relatie tussen vaders en zonen. Vanavond: Tennisster John werd door zijn vader Chris op Spartaanse wijze naar de top gebracht. Chris kreeg een kampioen maar verloor een zoon (21.25 uur Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden