tv

ACTUALITEITEN

EénVandaag Uit onderzoek van Intrum Justitia blijkt dat de overheid bedrijven het langst laten wachten op hun geld. Facturen worden gemiddeld pas na 46 dagen betaald. Bedrijven investeren 60% meer wanneer er op tijd betaald wordt, volgens het onderzoek. Bedrijven hebben 1,5 miljard euro extra kapitaal om te investeren als de overheid binnen 30 en niet 46 dagen betaalt.

Balkenende beloofde beterschap en vanaf 1 maart zal de Rijksoverheid haar facturen na 30 dagen betalen. Er is echter niets afgesproken over gemeenten en provincies.

Verder: Gezinshereniging van vluchtelingen in Nederland met familie uit het land van herkomst is in Nederland slecht geregeld. De aanvraag daarvoor moet binnen drie maanden na aankomst in Nederland worden gedaan. Als die termijn wordt overschreden is hereniging een vrijwel kansloze zaak (18.15 uur, Nederland 1).

Netwerk John Demjanjuk wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord op tienduizenden joden in concentratiekamp Sobibor. De voormalige kampbewaker woont in de VS, maar Duitsland wil hem voor de rechter brengen. ’Netwerk’ heeft een gesprek met een overlevende van Sobibor over, wat velen zien als, het laatste Holocaust-proces.

Verder: Een hoogleraar als stratenmaker, een bankier als verpleegkundige. Als het aan het kabinet ligt, is iedereen die zijn baan verliest straks verplicht om elk soort werk aan te nemen. Maar voor oud-politici geldt deze regel niet, zij hebben niet eens een sollicitatieplicht (20.25 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Burgers Zoo: Drukte In De Dierentuin De Nederlandse dierentuinen worden per jaar zo’n 10 miljoen keer bezocht. In de nieuwe docusoap ’Burgers’ Zoo: Drukte In De Dierentuin’ worden dierenverzorgers op de voet gevolgd bij hun dagelijkse werkzaamheden. De bijzondere werkplek staat garant voor een heleboel mooie, ontroerende en grappige voorvallen tussen mens en dier (23.20 uur, SBS 6).

REALITY

Man bijt hond Regelmatig worden er grote archeologische vondsten gedaan. Iemand die ook al jaren bijzondere ontdekkingen doet in de Mergelgrotten van Limburg, is Rob Heckers. Hij speurt naar krabbels en graffiti die bezoekers in vroeger eeuwen hebben achtergelaten. Het speuren in het doolhof van de mergelgrotten is niet alleen een hobby voor Rob Heckers, het werkt ook meditatief. ’Man bijt hond’ speurt met hem mee (18.50 uur, Nederland 2).

Huis Te Koop! De afgelopen weken stonden de kranten bol van het nieuws dat de Nederlandse huizenmarkt door de economische recessie als een kaartenhuis in elkaar zakt. In het nieuwe programma ’Huis Te Koop!’ helpt SBS 6 mensen die dringend van hun huis af moeten door hun woning zo aantrekkelijk mogelijk aan te bieden (20.30 uur, SBS 6).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden