tv

A C T U A L I T E I T E N

Netwerk Ouderen in verpleeghuizen blijken vaker slachtoffer van fysiek geweld, verwaarlozing of geestelijke mishandeling dan tot dusver werd aangenomen. Dit blijkt uit een onderzoek onder een grote groep verpleeghuisartsen waarop Netwerk de hand wist te leggen (20.25 uur, Nederland 2)

D O C U M E N T A I R E S

In Profiel een portret van een machtig, omstreden, maar ook bijzonder geliefd man. Gerrit van der Valk, de 78-jarige horeca-gigant die Nederland vertrouwd maakte met eten en slapen buiten de deur, kijkt terug op zijn roemruchte carrière. Hij staat stil bij hoogte- en dieptepunten, zoals de ontvoering van zijn vrouw, zijn bijzondere contacten met de overheid en de Belastingdienst en de onstuimige groei van het Van der Valkconcern (22.50 uur, Nederland 2).

A M U S E M E N T

Andermans Veren Vanavond staat het thema ’Carnaval’ centraal in ’Andermans Veren’. Presentator Kick van der Veer laat fragmenten zien van sketches onder andere André van Duin, Paul van Vliet en Toon Hermans. Speciale gast is dominee Gremdaat (21.30 uur, Nederland 2).

R E A L I T Y

Hello goodbye Presentator Joris Linssen gaat op Schiphol op zoek naar de verhalen achter afscheid en hereniging. In deze aflevering wacht Linssen met een oude dame op een vlucht uit Perth, Australië. Daar is haar dochter op het vliegtuig gestapt om haar na 40 jaar weer te ontmoeten. Linssen is getuige van dit emotionele weerzien (20.30 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden