tv

DOCUMENTAIRES

Tribe Vandaag en op 22 april en 13 mei worden door LLiNK op veler verzoek drie afleveringen van de eerste successerie ’Tribe’ herhaald. Avonturier en expeditie-expert Bruce Parry ontvlucht de beslommeringen van het westerse bestaan en verkent onbekende werelden. Wekenlang leeft hij tussen inheemse stammen in de meest afgelegen uithoeken van onze aardbol, en maakt hij kennis met hun vaak extreme gebruiken en rituelen.

Vandaag: Kombai in West-Papua

Diep in de praktisch onbegaanbare jungle van West-Papua is Bruce Parry te gast bij de Kombai, een cannibalistische stam. De Kombai zijn jagers, en hebben geen vaste verblijfplaats, en gebruiken nog stenen gereedschappen. Bruce beleeft een beangstigende ontmoeting, als hij wordt omsingeld door een aantal Kombai die met gespannen bogen pijlen op hem richten. (21.40 uur, Nederland 3).

Movies that Matter: Angels in the Dust Documentaire over een liefhebbende vrouw tegen de achtergrond van het door aids getroffen, gewelddadige Zuid-Afrika. Deze film won vorig jaar de Vara-publieksprijs op het Amnesty International Filmfestival.

‘Angels in the Dust’ vertelt het inspirerende verhaal van Marion Cloete, een therapeute die met haar man en dochters besluit afstand te doen van haar luxueuze leven in een voorstad van Johannesburg om ’Boikarabelo’ te stichten; Een buitengewoon dorpje met een school om aan meer dan 550 Zuid-Afrikaanse kinderen onderdak, voedsel en onderwijs te bieden (22.55 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De Leescoupé Vandaag is schrijver Kluun te gast bij Karin de Groot in KRO's ’De Leescoupé’. Hij vertelt gepassioneerd welke boeken voor hem tot de allerbeste boeken horen die er ooit zijn verschenen.

In deze aflevering nemen de broer van Guus Meeuwis, Marc, en de zus van Jacqueline Govaert van Krezip, Anne, plaats in KRO De Leescoupé. Zij lazen ’Leven met mijn zus Madonna’, geschreven door de broer van Madonna, Christopher Ciconne. Christopher Ciconne is na het uitbrengen van het boek verguisd om zijn zure toon (21.25 uur, Nederland 2).

REALITY

Recht in de Regio De familie Pape kocht ruim twee jaar geleden een keuken over de grens in Duitsland, maar het is een en al ellende. De keukenleverancier heeft wel enkele problemen opgelost, maar de oplossingen bleken soms nog erger dan het probleem zelf. De familie krijgt te maken met het Duitse rechtssysteem.

Verder: Toen mevrouw Lemmens voor een operatie naar het ziekenhuis moest, is ze daar haar gebit kwijtgeraakt. Ze vindt dat het ziekenhuis moet opdraaien voor de kosten van een nieuw gebit.

En ten slotte wil de familie Scholten weten wat ze kunnen doen tegen de hangjongeren die bij hen al zo vaak de ruiten hebben ingegooid. Presentatie: mr. Frank Visser (19.20 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden