tv

ACTUALITEITEN

EénVandaag FNV Bondgenoten roept op tot een landelijke manifestatie in Den Haag, omdat werknemers opdraaien voor de economische crisis. De bond wil met zoveel mogelijk leden protesteren voor behoud van koopkracht, pensioen, werkgelegenheid en uitkeringen. EénVandaag volgt in de uitzending van vrijdag 13 maart de medewerkers van NedCar in Born. Het bedrijf heeft al werktijdverkorting aangevraagd en er hangt ontslagdreiging voor 200 mensen in de lucht (18.15 uur, Nederland 1).

Netwerk-special: De crisis te lijf Terwijl het kabinet er nog niet uit is, gaat ’Netwerk’ de crisis te lijf. Met het eigen onderzoek ’Stand.tv’ heeft de actualiteitenrubriek geïnventariseerd waar volgens de Nederlandse bevolking kan worden bezuinigd. Daar waar de onderhandelingen tussen Balkenende, Bos en Rouvoet vastzitten, is de Nederlandse burger er wel uit.

In een extra lange uitzending onder leiding van Aart Zeeman brengt ’Netwerk’ de uitkomsten van ’Stand.tv’, dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Die uitkomsten worden becommentarieerd door het Netwerk-crisispanel, geleid door Tijs van den Brink. Het panel bestaat uit Willem Middelkoop, ondernemer en beurswatcher, Steven van Eijck, oud-staatssecretaris van financiën en Grace Boldewijn, zakenvrouw van het jaar 2002 en columniste van het Financieele Dagblad (20.25 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

In de Tros Tv Show is Ivo Niehe in Melbourne bij tennis-hunk Mark Philippoussis. De ’sexiest tennisplayer alive’ belandde in een Amerikaanse datingshow, waarin hij moest kiezen tussen huwelijkskandidates van 20 tot 48 jaar.

Daarnaast een bezoek aan ruimtevaarder Wubbo Ockels en zijn vrouw Joos. Ockels vertelt over de vijf keer dat hij op ’t nippertje aan de dood ontsnapte. Dit jaar zijn Joos en Wubbo Ockels 40 jaar getrouwd en hij vertelt hoe zijn ruimtereis en het bewust worden van de kwetsbaarheid van de aarde zijn hele leven veranderde. Volgens Ivo Niehe is dit ’met afstand het meest opzienbarende interview dat ik in jaren gemaakt heb’ (22.00 uur, Nederland 1).

GLAMOUR

Van der Vorst ziet sterren In Manhattan bezoekt Peter van der Vorst het Nederlandse topmodel Yfke Sturm. Hij krijgt een rondleiding door haar prachtige loft en belandt met haar op de catwalk. Samen met Carlo Boszhard en Irene Moors bekijkt Van der Vorst de eerste beelden van hun nieuwe serie ’De TV Kantine’. En in Londen heeft Peter van der Vorst een ontmoeting met de Britse popdiva Annie Lennox, een zangeres voor wie hij vroeger als klein jongetje bang was (22.00 uur, RTL 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden